Kossuth Rádió

Ajánló: Evangélikus félóra a Kossuth rádióban

Erős vár a mi Istenünk címmel április 12-én délután fél 2-kor jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház műsora.

Erős vár a mi Istenünk – Rádióműsorunkat ajánljuk a nagyhét elején

Budapest – Erős vár a mi Istenünk címmel 2021. március 29-én 13.30-kor jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház nagyheti, ünnepre hangoló műsora.

Evangélikus istentiszteletek lesznek a közmédiában

Budapest – Ózd – Szeretettel ajánljuk a soron kövtkző időszak evangélikus istentisztelt közvetítéseit a Duna Televízióban illetve a Kossuth Rádióban.

Ismét lesz evangélikus félóra a Kossuth Rádióban

Budapest – „Erős vár a mi Istenünk” címmel 2021. március 1-én, hétfőn délután fél 2-kor jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház félórája.

„Erős vár a mi Istenünk” – Ma lesz az evangélikus félóra adása a rádióban

Budapest – „Erős vár a mi Istenünk” címmel 2021. február 15-én, hétfőn délután fél 2-kor jelentkezik az evangélikus egyház félórája.

A vallási jelképek kigúnyolásával kapcsolatban folyt beszélgetés a Kossuth Rádióban

Budapest – A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorban beszélgetett Volf-Nagy Tünde műsorvezető dr. Vejkey Imre országgyűlési képviselővel és dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanács főtitkárával a vallási jelképek kigúnyolásával kapcsolatban.

Ébresztő álmodás

Ferenc pápa Álmodjunk együtt – út egy jobb jövő felé című könyve olyan válságos időkben hív közös gondolkodásra, amikor okkal és joggal lehetnek álmatlan éjszakáink. Hiszen, ahogy az epilógusban olvashatjuk, „az emberiség egyik legsötétebb éjszakáján” szeretnénk túljutni. Ehhez kínál segítséget az egyházfő, aki szerint „a világ fordulóponthoz érkezett, a megpróbáltatás idejével néz szembe, amelyből vagy jobb emberekként kerülünk ki, vagy menthetetlenül visszacsúszunk egy áldatlanabb állapotba.” Itt az ideje az új látásnak, döntésnek és cselekvésnek!

Viharos tanévnyitó Názáretben

Nem tudom kinek, milyen emlékei vannak a tanévnyitó beszédekről. Közel hat évtized távolából is még előttem van, amint szeptember elseje táján ott kókadoztunk a nyíregyházi négyes számú állami általános iskola napsütötte udvarán, és egyre lankadó figyelemmel hallgattuk az igazgató bácsi lelkesítőnek szánt beszédét. Ő minden év elején ugyanis arra szólított fel minket, hogy az idén végre „hódítsuk meg a tudomány fellegvárát…” S ha nem csal az emlékezetem, bennünk bizony egy csöppnyi harci tűz sem lobbant föl, hogy megostromoljuk a tudomány fellegvárát a többé kevésbé még nyárias, vakációs hangulatban.

Ajánló: Evangélikus félóra a Kossuth Rádióban

Hallhatóan evangélikus – Stifner-Kőháti Dorottyával és Hajdú Tiborral! A Kossuth Rádió Erős vár a mi Istenünk című augusztus 17-i adását ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ütköző: A nagyhatalmak vezetői tanácskozása Bejrút ügyében

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója és Fischl Vilmos, evangélikus lelkész, biztonságpolitikai szakértő, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára beszélgetett a Kossuth Rádió Ütköző című adásában augusztus 10-én.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kossuth Rádió csatornájára