Péteri Evangélikus Egyházközség

„Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá!” (1Pét 2,5) – Ünnepeltek Péteriben

Péteri – 2020. augusztus 30-án, a péteri evangélikus templom 190. évfordulóján dr. Fabiny Tamás elnök-püspök szolgált az ünnepi istentiszteleten. Sor került a ravatalozó átadására és dr. Foltin Brunó síremlékének felszentelésére is a temetőben. Utána szeretetvendégség és állófogadás várta a vendégeket a művelődési házban. Meg lehetett tekinteni Hadar Tímea festménykiállítását is.

Ígéret – Napközis tábor Péteriben

Péteri – Ígéret napközis tábort szervezett a Péteri Evangélikus Egyházközség.

Táboroztak a péteri cserkészek

Péteri – A péteri 1121. Számú Földváry Boér Elemér Cserkészcsapat tábora volt az Ó-hegyen. Ez immáron a harmadik év volt, hogy idén augusztus 5–7. között családokkal táboroztak együtt. Az alábbiakban személyes beszámolójukat olvashatják.

Arcok, szívek, pillanatok a péteri Közös Hang táborból

Péteri – „Táborunk sok zenével játékkal, Istenre és egymásra figyelve telt” – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában a Péteri Evangélikus Egyházközség gondnoka, Csorba Károlyné. „Reméljük jó volt Isten és egymás közelében lenni. Köszönet mindenkinek, aki szívvel-lélekkel részt vett és tett. A táborzáró ünnepségen bemutattuk, amit a héten kaptunk Istentől és egymástól.” Személyes beszámolót olvashatnak.

Isten lelki házat akar építeni Péteriben

Péteri – 2016. 08. 28-án jótékonysági koncertet tartottak a péteri evangélikus templomban. A befolyt adományokat a templom külső felújítására fordítják.

Egyéni Evangelizáció folyt a Péteri Reménység Táborban

Péteri – Egyéni evangelizáció folyt a gyerekeknek tartott táborban, a Péteri Evangélikus Egyházközség szervezésében, 2016. július 11. és 15. között. „Hálásak vagyunk az együtt töltött napokért! Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek, aki bizalommal, nyitott szívvel és segítő kézzel volt felénk. Talán nem tekinthető hétköznapi eseménynek az, hogy ilyen sok gyermek és felnőtt szeretetben együtt töltött el öt napot” – írta szerkesztőségünknek Óvári-Urbán Anikó.

Megemlékezést tartanak a 70 éve vértanúhalált halt Csaba Gyula péteri evangélikus lelkészről

Péteri – 1945 május elején egy helyi kommunista különítmény brutális módon meggyilkolta Csaba Gyula alesperest, a péteri gyülekezet lelkészét. Az esetről évtizedeken keresztül nem volt szabad nyíltan beszélni, és a mártír lelkésznek csak a rendszerváltást követően lehetett emléket állítani. A 70 évvel ezelőtt történtekről 2015. május 10-én 15.30-kor istentisztelet keretében emlékeznek meg, amelyen dr. Fabiny Tamás, az északi evangélikus egyházkerület püspöke szolgál.

Pályázat lelkészi állásra Péteriben

Péteri – 2014. augusztus 31-ig lehet pályázni a Péteri Evangélikus Egyházközség lelkészi állására.
Feliratkozás RSS - Péteri Evangélikus Egyházközség csatornájára