Nógrádi Evangélikus Egyházmegye

Nógrádi egyházmegyei evangelizációt tartottak a bokori fűzfák árnyékában

Bokor – Míg (leginkább) külföldön azzal próbálkoznak egyházi közösségek, hogy „fűzfa templomot neveljenek”, addig ez a kicsiny nógrádi faluban, Bokoron magától adva van. A zsákfalu bejáratánál balra kilenc ódon fa áll két sorban, amelyek ültetői nemigen gondolták egykoron, hogy nem csupán a vizes talaj megfogására lesznek ezen hatalmasok alkalmasak, hanem templommá is át tudnak majd alakulni.

Nógrád megyei ökumené a hangszerek királynőjével

Nézsa – 2020. július 25-én a nézsai Szent Jakab templom adott otthont a helyi római katolikus közösség szervezésében magtartott Búcsúi Hangversenynek. Az alkalmon a már korábban kialakult együttműködés és az ökumené jegyében a Legéndi Evangélikus Egyházközség is felkérést kapott, így Nagy Jenő, a gyülekezet kántora orgonakísérettel és evangélikus énekekkel örvendeztette meg a közönséget.

Szécsénybe kirándult a nógrádi lelkészi munkaközösség

A nógrádi lelkészi munkaközösség megszokott munkaév záró családos együttlétét idén Szécsényben töltötte.

Nógrádi evangelizáció

Egyházasdengeleg – A Nógrádi Evangélikus Egyházmegye szervezésében augusztus 11-én, vasárnap délután került ismét megrendezésre a hosszú múlttal bíró nógrádi evangelizáció. Idén Egyházasdengeleg adott otthont a közel kétszázötven fős gyülekezetnek, amely a 2Tim 2,1 alapján az Erősödj meg a kegyelemben! mottó jegyében gyűlt össze a helyi iskola udvarán.

A Nógrádi Egyházmegye idén Szügyben tartotta hittanversenyét

Szügy – A szügyi evangélikus gyülekezet adott otthont a 28. evangélikus hittanverseny nógrádi evangélikus egyházmegyei fordulójának. Ebben az évben 9 gyülekezetből 73 gyermek készült fel a megmérettetésre, Jézus életét tanulmányozva.

Nógrádi missziói nap

Szügy – „Boldog nemzet” mottóval került megrendezésre az idei nógrádi egyházmegyei evangelizáció augusztus 5-én vasárnap délután. A helyszín ezúttal nem a szabad tér volt, hanem egy templom: az egyházmegye legnagyobb evangélikus temploma Szügyön.

Az Úr áldjon meg és őrizzen meg téged!

Vanyarc – Ünnepi istentisztelet keretében került sor Szabó András, a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye esperese és Koncz István egyházmegyei felügyelő beiktatására 2018. május 27-én Vanyarcon.

Egyházmegyei napot tartottak Bánkon

Bánk – A bánki tó partja és a bánki evangélikus templom adott otthont a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye egyházmegyei napjának, 2014. 08. 03-án. KÉPRIPORT!
Feliratkozás RSS - Nógrádi Evangélikus Egyházmegye csatornájára