art brut

Lélektől lélekig – Art brut művészek kiállítása nyílt Balatonbogláron

Balatonboglár – „Minden kép mögött ott áll egy ember, a humánum, az érték.” A balatonboglári evangélikus templomban Lélektől lélekig – a művészetterápia margójára címmel nyílt kiállítás. A tárlaton látható alkotások többsége olyan művészetterápiás csoportokban készült, ahol fiatal képzőművészek és otthontalan emberek alkottak közösséget egymással. A kiállítást Ferber Eszter művészetterapeuta és Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész, az Evangélikus Országos Múzeum munkatársa, a Credo főszerkesztője nyitotta meg. Alábbiakban Zászkaliczky Zsuzsanna beszédét olvashatják.

„Emberiség a gáton, segítsetek a világon!” – Kiállítás nyílt a józsefvárosi evangélikus templomban

Budapest – Hajléktalanok művészetterápiás alkotóközösségben készített műveiből nyílt 2015. május 12-én tárlat a józsefvárosi evangélikus templomban. A június 12-ig megtekinthető kiállítás védnöke Gáncs Péter elnök-püspök.

Ferencvárosi anzix – Női Art Brut művészek a Fasorban

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében Ferencvárosi anzix – Női Art Brut művészek címmel nyílt rendhagyó kiállítás. A kiállítók terápiás céllal alkotnak, most az ő műveikből nyílt bemutató a gyülekezeti teremben.

Podmaniczky Szilárd: Templomban a szavak, avagy art brut

Balatonboglár – 2014. augusztus 27-én a Nagy Tamás által tervezett evangélikus templomban nyílt Art brut művészek csoportos kiállítása. A kiállítás megnyitóbeszédét a többek között Déry Tibor- és József Attila-díjas író, a Librarius kulturális magazin főszerkesztője, Podmancizky Szilárd mondta.

Art brut, avagy a segítség útjai – Beszélgetés Visnyei Emőke szociális munkással

Budapest – Art brut művészek alkotásaiból nyílik augusztus végén kiállítás a balatonboglári evangélikus templomban. A kiállításról, annak alkotóíról, valamint az alkotás segítő erejéről és a szociális munkáról beszélgettünk a kiállítás kurátorával, Visnyei Emőke szociális munkással.
Feliratkozás RSS - art brut csatornájára