államalapítás

Államalapításunk ünnepe: Ima Magyarországért

Augusztus 20-a államalapításunk ünnepe. Alábbiakban Jókai Anna Ima Magyarországért versét tesszük közzé, valamint azt a felvételt, melyen Kocsár Miklós és Jókai Anna alkotását Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezénylésével a Pro Musica Leánykar adja elő.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Csakis Isten áldásainak köszönhetően építhetünk maradandó közösségeket, egyházat és hazát – hangsúlyozták a magyarországi keresztyén egyházak vezetői a szokásos augusztus 19-i ökumenikus istentiszteleten. Az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten idén több százan adtak hálát az új kenyérért és imádkoztak közösen Magyarország jövőjéért.

Protestánsként Szent Istvánról

Győr – Szemerei János püspök mondott beszédet a Győr-Moson-Sopron megyei díszközgyűlésen. 2018. augusztus 16-án, a győri Eszterházy-palotában tartott díszközgyűlésen emlékezett meg Győr-Moson-Sopron megye önkormányzata az államalapító Szent István királyról. Ebből az alkalomból adták át a megye legrangosabb kitüntetéseit is.

Ökumenikus hálaadó istentisztelet lesz állami ünnepünk előestéjén

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei nevében szeretettel hívjuk az ezeréves történelmünk ünneplésének részeként megrendezésre kerülő ökumenikus hálaadó istentiszteletre.

Felelősséggel az értékek mentén – Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén. Igét hirdetett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak Budapesten az ünnep előestéjén

Budapest – Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

Ökumenikus istentisztelet az államalapítás ünnepének előestéjén

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében idén is ökumenikus istentisztelet keretében kérték az Úr áldását Magyarországra. Az ünnepi kenyeret Gáncs Péter elnök-püspök áldotta meg.

Égjen a szolidaritás tüze! – Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a cserkészek!

Budapest – Augusztus huszadika nem csak az Államalapítás ünnepe, de egyben a szolidaritás napja is. Ilyenkor világszerte egyszerre, helyi idő szerint mindenhol este kilenckor gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján a nemzeti összetartozás jeleként.

Államalapítás ünnepe – Ökumenikus hálaadó istentisztelettel és a kenyér megáldásával kezdődött az augusztus 20-i ünnepség

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartottak államalapításunk ünnepének előestéjén, a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban. Egyházunk részéről Gáncs Péter elnök-püspök szolgált.

Államalapítás ünnepe: Élőben is nyomon követhetik a MEÖT által szervezett ökumenikus hálaadó istentiszteletet

Budapest – Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szervezésében idén is ökumenikus hálaadó istentisztelettel ünnepeljük az államalapítást. Az istentiszteletet honlapunkon élőben is nyomon követhetik.

Oldalak

Feliratkozás RSS - államalapítás csatornájára