könyvbemutató

Ajánló: A Deák téri evangélikus templomban mutatják be a Novotny Zoltánnal készült interjúkötetet

A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Sport, rádió, hit című interjúkötet bemutatójára.

Egy asztalnál a világ – Könyvbemutató

Budapest – 2020. március 31-én 17 órakor kerül megrendezésre a Luther Kiadó következő könyvbemutatója. Prodán Márta írásait már sokan ismerhetik blogjának köszönhetően, s a hamarosan megjelenő kötet kapcsán Rita Diószegi, a kötet szerkesztője fog a szerzővel beszélgetni.

Felelősség a társadalomért – Megjelent az LVM 4. kötete

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága és a Luther Kiadó szervezésében az Evangélikus Országos Múzeum adott otthont a Luther Válogatott Művei 4. – Felelősség a társadalomért című kötet budapesti bemutatójának.

Könyvbemutatót tart a Luther Kiadó a következő könyvesbolti estéken

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Luther Mártonnak a házassággal kapcsolatos írásait tartalmazó Szerelemládikó – avagy a házasság dicsérete című kötetét bemutatja, és a 16. századi jegyajándékokról előadást tart Isó M. Emese művészettörténész 2020. február 18-án, kedden 18 órától az evangélikus könyvesboltban.

Meghívó a LUTHER VÁLOGATOTT MŰVEI 4. – Felelősség a társadalomért című kötet bemutatójára

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága és a Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a LUTHER VÁLOGATOTT MŰVEI 4. – Felelősség a társadalomért című kötet bemutatójára.

Adventi könyvbemutató

Csömör – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet bemutatójára. Szabó Lajos szerkesztővel Boda Zsuzsa beszélget. Áhítatot tart Szabóné Mátrai Marianna.

Párbeszéd és ajándékozó szeretet szívtől szívig

Budapest – Segítő kezek a világnak Magyarországról! címmel nemzetközi és ökumenikus eseményen látott vendégül mintegy száz résztvevőt a Csillaggyertyafény Alapítvány kuratóriuma és a Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség 2019. november 21-én, Budapesten, a XVI. kerületi Önkormányzat Házasságkötő Termében. „Az ajándékozó szeretet összefogásának nemzetközi alkalmaként” meghirdetett rendezvény középpontjában film- és könyvbemutató állt: a Veled vagyok, fogom a kezed! – segítség gyászolóknak című kötet és film angol változatát mutatták be az alkotók.

40 nap alatt az Én körül – Könyvbemutató

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Klaus Douglass – Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül – Felfedezőút a Bibliával című kötetét bemutatja Molnár Lilla evangélikus lelkész november 29-én, pénteken 18 órától az evangélikus könyvesboltban. (Cím: Budapest VIII. kerület, Üllői út 24.)

Tanárnő, kérem! – Ittzés Szilvia, fasori tanárnő könyvének bemutatója az EOM-ban

Budapest – Egy kisötös és egy gömbölyű nagyötös került be Ittzés Szilvia, fasori tanárnő – még csak nem is virtuális – ellenőrzőjébe a november 21-i (második) könyvbemutatón, az Evangélikus Országos Múzeumban. A szerző Tanárnő, kérem! Tanárnői történetek a kihúzható kisegyestől a szelektív szendvicsig című kötetét Kamarás István szociológus mutatta be, kiemelve mind az erősségeket, mind pedig a továbbfejlődési lehetőségeket, ezzel egyben elvárva a tanárnőtől a további írást és publikálást. (Az elhangzott szöveg teljes terjedelmében terv szerint a Credo evangélikus folyóiratban jelenik majd meg.)

Tudomány ünnepe – A Fundamentalizmus című könyv bemutatóján jártunk

Budapest – A tudomány napi konferencia befejező alkalma James Barr Fundamentalizmus (Luther Kiadó, 2019) című könyvének bemutatója volt. A könyvet bemutató beszélgetés résztvevői dr. Cserháti Márta újszövetséges teológus, dr. Béres Tamás rendszeres teológus és Nagy Szabolcs teológiai hallgató voltak. A beszélgetés moderátora: dr. Pángyánszky Ágnes gyakorlati teológus volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - könyvbemutató csatornájára