országos felügyelő

Prőhle Gergely országos felügyelő Vas megyében járt

Szombathely – Prőhle Gergely 2018. június 19–20-án Vas megyében járt a Szombathelyi és Kőszegi Evangélikus Egyházközség, a Vas Megyei Levéltár és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) meghívására.

Sokszínűségünk erény

Budapest – A mai egyházban a mély hit, a tudásvágy és az életrevalóság egyidejű meglétét keresi Prőhle Gergely. Egyházunk országos felügyelőjét a tavalyi, jubileumi esztendőben szerzett tapasztalatairól, állam és egyház jelenlegi viszonyáról, a támogatások alakulásáról és az ötszázegyedik év tennivalóiról is kérdeztük.

Az élet védelmében

Egy gyilkosság megrázza az ország közvéleményét. A gyász, a tehetetlen düh ösztönösreakciókat vált ki, s hamar a szemet szemért, fogat fogért ősi farkastörvénye kerekedik felül a közvéleményben – vagy legalábbis annak egy részében. A lefóliázott kaposvári trafikban elkövetett brutális gyilkosság után is ez történt. A „nép hangja” – ha van ilyen – bosszúért kiált, mert a felvilágosult jogállami keretekben csalódnia kellett. Hiába a büntető törvénykönyv szigorítása, hiába a rendőrség személyi és anyagi megerősítése, a szörnyű tett mégis megtörténhetett.

Elindult Prőhle Gergely blogja a hirado.hu oldalán – Beköszöntő...

Budapest – Prőhle Gergely országos felügyelő, helyettes államtitkár (EMMI) többekkel együtt fogja a hirado.hu oldalán megjelenő blogját szerkeszteni, amely a Messzelátó nevet viseli. Az alábbiakban az első, beköszöntő írást olvashatják.

A magyar családpolitika nem áporodott értékkatalógus

New York – A magyar kormány a családpolitikát nem a konzervatív politikusok játékszerének vagy eszközének tekinti, hanem a modern társadalom problémáira adandó korszerű válasznak – jelentette ki szerdán New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén Prőhle Gergely, az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Prőhle Gergely: „Nincs helye a relativizmusnak, egyszázaléknyi antiszemita is sok”

„A keleti nyitás, amit szeretünk inkább globális nyitásnak hívni, nem jelent semmiféle kizárólagosságot vagy egyoldalúságot, nem kérdőjelezi meg sem transzatlanti, sem európai értékrendünket. Áttekintve – például Paks esetében – a magyar–orosz kapcsolatrendszert, üzletről van szó, nem politikáról vagy geostratégiáról” – jellemzi a kormány külpolitikai törekvéseit a HVG-nek adott interjúban Prőhle Gergely helyettes államtitkár. Forrás: hvg.hu, szöveg: Bedő Iván

Emléktáblát helyeztek el D. dr. Prőhle Károly egykori lakóháza falán – Fotókkal! Videóval!

Budapest – Régóta húzódó adósságot törlesztett a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma, hiszen már több éve tervezték azt, hogy emléktáblát helyeznek el D. dr. Prőhle Károly (1911–2005) egykori lakóházának falán. Az eseményre mégis csak 2013. június 19-én kerülhetett sor. De ezen kívül is van még több adósságunk az evangélikus lelkésszel és teológiai tanárral kapcsolatban. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus

Zsinati választások: Egyházunk elnökségének összetétele nem változott - Folyamatosan frissítve!

Budapest - 2012. november 30-án a zsinati ülésen választások zajlottak. A zsinaton az elnök-püspök (egyetlen jelölt Gáncs Péter) és az országos felügyelő (Frenyó V. László, Prőhle Gergely) bemutatkozására és megválasztására is sor került. Elnök-püspöknek a zsinat újra Gáncs Pétert választotta meg. Országos felügyelő maradt Prőhle Gergely, aki 36 szavazatot kapott, míg Frenyó V. Lászlóra 22-en szavaztak. 61-en szavaztak, ezek között több érvénytelen volt. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - országos felügyelő csatornájára