Országos Iroda

Böjti gondolat: Most tudunk szívből ujjongani?

Böjt 2021 – Sorozatunkban a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó szervezői által írt meditációkat olvashatják. Zászkaliczky Anna Eszter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának kommunikációs referense, az alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Pályázati referenst keres az országos iroda

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának Pályázati és Fejlesztési osztálya munkatársat keres pályázati referens munkakörbe.

Köztünk az irgalmas szeretet az alap – Krámer György évkezdő gondolatai

Budapest – Mivel a jelenlegi helyzet nem tette lehetővé a személyes találkozást és a közös újévi kezdést, ezért Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója levélben küldte el köszöntését a munkatársak részére. „Az a reménységem, hogy ki-ki egészségben, családdal eltöltött ünnepléssel, pihenéssel töltötte az elmúlt két hetet – írta Krámer György. – Munkánk ugyanabban a rendben folytatódik, vagyis a járványhelyzet miatt bevezetett igazgatói utasítások továbbra is érvényben vannak.”

Téli szünet az országos irodában

Budapest – „Tájékoztatjuk egyházközségeink, intézményeink vezetőségét és partnereinket, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája és az Evangélikus Országos Gyűjtemény 2020. december 23. (szerda) és 2021. január 6. (szerda) között zárva tart, az ügyintézés ez idő alatt szünetel. Az első munkanap január 7., (csütörtök) a szokásos munkarend szerint. Ezúton kívánunk minden kedves testvérünknek és partnerünknek áldott, békés Karácsonyt és boldog új évet!” – írta Krámer György országos iroda igazgató a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben, amely a mellékletből letölthető.

A Pályázati- és Fejlesztési Osztály pályázati referensi munkatársat keres

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának Pályázati- és Fejlesztési Osztálya munkatársat keres pályázati referens munkakörbe. Részleteket itt olvashatnak.

Koronavírus: Az Országos Iroda tájékoztatása

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának illetékes osztályai az alábbi csatornákon tartják a kapcsolatot az intézményekkel és gyülekezetekkel.

Nyári szünet lesz az országos irodában

Budapest – „Tájékoztatjuk egyházközségeink, intézményeink vezetőségét és tisztelt partnereinket, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája és az Evangélikus Országos Gyűjtemény a nyári időszakban 2020. augusztus 3. (hétfő) és 2020. augusztus 14. (péntek) között zárva tart, az ügyintézés ez idő alatt szünetel. Az első munkanap augusztus 17., hétfő a szokásos munkarend szerint” – írta szerkesztőségünknek küldött közleményében Krámer György országos irodaigazgató.

Segítség a segítséghez – Beszélgetés Németh Zoltánnal

Budapest – „Gyülekezeteink jelenleg azzal szembesülnek, hogy ahhoz, hogy a krízis végeztével majd ne erodálódott, hanem inkább fejlettebb formában kapják vissza önmagukat, arra van szükségük, hogy egyre inkább meglássák és megéljék, hogy mit tudnak tenni egymásért, közösségükért” – fogalmaz Németh Zoltán evangélikus lelkész. Az Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának osztályvezetőjét a koronavírus-járvány okozta gyülekezeti modellváltásról, a gyülekezetek aktivitásáról, az ökumenikus lelkisegély-vonalról és mindezek támogatásáról is beszélgettünk.

Megnyitották az Úrvacsora évét

Budapest – 2020-ban az országos irodai évnyitó egyben az úrvacsora éve országos nyitóalkalma is volt. Január 7-én megtelt a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség temploma, ahol mindhárom egyházkerületünk püspökei együtt szolgáltak az alkalmon.

Évzáró istentiszteletet tartottak az Országos Irodában

Budapest – 2019. december 19-én délelőtt évzáró istentiszteletet tartottak az a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, az Evangélikus Országos Gyűjtemény és az egyházkerületi püspöki hivatalok valamint a Luther Kiadó munkatársai számára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Országos Iroda csatornájára