Pőcze István

Az egyházi közösség szolgálatának identitásőrző szerepe van – Püspöki vizitáció Stockholmban

Stockholm – 2018. november 30-án hivatalos látogatásra érkezett Stockholmba dr. Fabiny Tamás, egyházunk elnök-püspöke. A látogatás kiemelt programja volt a magyar mártírok emlékére tartott istentiszteleten való szolgálat a hétszáz éves strängnäsi dómban, mely korunk számos keresztény mártírjának állít emléket. Közöttük található Sass Kálmán lelkész neve is, akit államellenes összeesküvés és az '56-os eseményekben való közreműködés koholt vádja miatt ítéltek halálra és végeztek ki 1958. december 2-án.

Pőcze István lelkész megvédte doktori dolgozatát

Komárom – 2017. november 20-án doktorált a Selye János Egyetem Református Teológiai Karán a gyakorlati teológia témakörében Pőcze István evangélikus lelkész, akinek doktori munkájának a címe: A szenvedés megközelítése a lelkigondozás kontextusában.

Vitézzé avatták Pőcze István evangélikus lelkészt

Máriaremete – A Történelmi Vitézi Rend ez évben szeptember 26-án a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában tartotta a vitézavatási ünnepét. Az alkalmon vitézzé avatták Pőcze István evangélikus lelkészt, majd a felavatott lelkész hirdette Isten igéjét.

Búcsúzik Nemeskér lelkésze

Nemeskér – Pőcze István evangélikus lelkész után a nemeskéri gyülekezetben szombattól helyettes lelkészként Hegedűs Attila szolgál.
Feliratkozás RSS - Pőcze István csatornájára