ünnepség

Így emlékeztek a kiskőrösi gimnázium tanulói a forradalom ünnepére

Kiskőrös – „Ez volt március 15-e. Eredményei olyanok, melyek e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben.” – Petőfi Sándor. A nemzeti ünnepnapot megelőző napon, március 14-én a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola sportcsarnokát megtöltötték a diákok, s a tanulók egy része rendhagyó, különleges ünnepi műsorral készült a többi diáknak, és az iskola pedagógusainak. A fiatalok hetek óta készültek az eseményre, és az előadás nagyon jól sikerült, melyet Kaposvári Éva és Maczelka Mária Gmoser István tanárok szerveztek.

A Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben az 1848–49-es szabadságharcra emlékeztek

Stuttgart – A württembergi magyarok körében már szokás, hogy a protestáns gyülekezet ad otthont az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésének. Ez az alkalom 2019-ben március 10-én Fellbach-ban volt. A hónap második vasárnapjára eső istentisztelet a fellbachi Lutherkircheben ökumenikus ünnepi alkalom volt. A megemlékezés aztán Paul-Gerhardt-Hausban folytatódott a Csöbörcsök Néptáncegyüttes és a Színjátszó Kör műsorával.

Törekedj az igazságra! – Kezdetét vette az ökumenikus imahét

Budapest – 2019. január 20-án a Deák téri evangélikus templomban tartották az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét. Az eseményen szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, igét hirdetett Bogárdi Szabó István református püspök.

Boldog karácsonyt, KÖSZI!

Budapest – A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület boldogan és hálás szívvel ünnepelte meg a karácsonyt 2018. december 15-én immár az új KÖSZI-iroda melletti közösségi teremben, a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházában.

20 éves az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán

Budapest – Cinkota – Hálát adtak egykori és jelenlegi munkatársak azért, hogy 1997-ben létrejött az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán. Az alkalomról videók és fényképek formájában számolunk be.

SzeretetREformáció

Budapest – Olyan mondattal kezdte a beszélgetésünket Háló Gyula, a pestszentimrei baptista lelkész – a kerületi ökumenikus pásztorkör lelkészei által szervezett SzeretetREformáció elnevezésű rendezvény koordinátora –, hogy az rögvest felkeltheti olvasóink érdeklődését is. „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást” – idézte a krisztusi szavakat Háló Gyula. Amint azt megtudtuk, az október 7-i egész napos ökumenikus rendezvény valóban a szeretetről, a közösségről fog szólni a Pestszentimrei Sportkastélyban.

Az Ózdi Evangélikus Gyülekezet a reformáció 500 éves évfordulóját ünnepelte

Ózd – „Luther szellemében” címmel koncerttel egybekötött ünnepi alkalmon emlékezett meg az ózdi evangélikusság a reformáció jubileumáról.

A magyar evangélikusokról elfeledkezett az egyházi vezetés Szlovákiában?

A felvidek.ma internetes portál szerint a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház a nagyjából 14-15 ezer magyar evangélikusra nem gondolt a reformáció 500. jubileumához kapcsolódó központi rendezvények megszervezésekor, és a kiadványok kizárólag szlovák nyelvűek lesznek. Tényfeltáró riportjukat az alábbiakban olvashatják. A cikk nem tükrözi a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos véleményét a kérdésben.

Reformáció 500: gazdag emlékévre készülnek Erdélyben és a Partiumban

Bukarest – Gazdag évnek néz elébe a református, az evangélikus-lutheránus és az unitárius egyház: a reformáció 500. évfordulója alkalmából közös és egyéni programokra is várják az érdeklődőket.

Szarvason a Béke kenyere

Szarvas – Három évvel ezelőtt a Békekenyér elnevezésű projektben Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Romániában, Bulgáriában, valamint Észtországban, Lettországban és Litvániában vetettek el rozst, amely a berlini fal egykori halálsávjának területén termett.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ünnepség csatornájára