ünnepség

Törekedj az igazságra! – Kezdetét vette az ökumenikus imahét

Budapest – 2019. január 20-án a Deák téri evangélikus templomban tartották az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét. Az eseményen szentbeszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, igét hirdetett Bogárdi Szabó István református püspök.

Boldog karácsonyt, KÖSZI!

Budapest – A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület boldogan és hálás szívvel ünnepelte meg a karácsonyt 2018. december 15-én immár az új KÖSZI-iroda melletti közösségi teremben, a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházában.

20 éves az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán

Budapest – Cinkota – Hálát adtak egykori és jelenlegi munkatársak azért, hogy 1997-ben létrejött az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán. Az alkalomról videók és fényképek formájában számolunk be.

SzeretetREformáció

Budapest – Olyan mondattal kezdte a beszélgetésünket Háló Gyula, a pestszentimrei baptista lelkész – a kerületi ökumenikus pásztorkör lelkészei által szervezett SzeretetREformáció elnevezésű rendezvény koordinátora –, hogy az rögvest felkeltheti olvasóink érdeklődését is. „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást” – idézte a krisztusi szavakat Háló Gyula. Amint azt megtudtuk, az október 7-i egész napos ökumenikus rendezvény valóban a szeretetről, a közösségről fog szólni a Pestszentimrei Sportkastélyban.

Az Ózdi Evangélikus Gyülekezet a reformáció 500 éves évfordulóját ünnepelte

Ózd – „Luther szellemében” címmel koncerttel egybekötött ünnepi alkalmon emlékezett meg az ózdi evangélikusság a reformáció jubileumáról.

A magyar evangélikusokról elfeledkezett az egyházi vezetés Szlovákiában?

A felvidek.ma internetes portál szerint a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház a nagyjából 14-15 ezer magyar evangélikusra nem gondolt a reformáció 500. jubileumához kapcsolódó központi rendezvények megszervezésekor, és a kiadványok kizárólag szlovák nyelvűek lesznek. Tényfeltáró riportjukat az alábbiakban olvashatják. A cikk nem tükrözi a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos véleményét a kérdésben.

Reformáció 500: gazdag emlékévre készülnek Erdélyben és a Partiumban

Bukarest – Gazdag évnek néz elébe a református, az evangélikus-lutheránus és az unitárius egyház: a reformáció 500. évfordulója alkalmából közös és egyéni programokra is várják az érdeklődőket.

Szarvason a Béke kenyere

Szarvas – Három évvel ezelőtt a Békekenyér elnevezésű projektben Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Romániában, Bulgáriában, valamint Észtországban, Lettországban és Litvániában vetettek el rozst, amely a berlini fal egykori halálsávjának területén termett.

Százhuszonöt éves a nagykanizsai templom

Nagykanizsa – Templomuk felszentelésének 125. évfordulóját ünnepelték a nagykanizsai evangélikusok 2016. június 12-én, vasárnap. Az úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

„A növekedést Isten adja” – 25 éves a várpalotai Forrás óvoda

Várpalota – Ünnepségsorozattal emlékeztek a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda fennállásának 25. évfordulójára Várpalotán. A többnapos programot – melyben vetélkedő és gálaműsor is helyet kapott – 2016. április 10-én, vasárnap délelőtt a templomban tartott hálaadó istentisztelet koronázta meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ünnepség csatornájára