Balog Eszter

Kisfilmekkel népszerűsítik a lelkészi pályát – Bemutatkozik Balog Eszter lelkésznő

Budapest – Ahogyan arról már beszámoltunk, az Evangélikus Hittudományi Egyetem az idei évben, a felvételi előtt, reklámkampányt folytatott a teológiai tanulmányokon gondolkodók megnyerésére, és népszerűsítő kisfilmek is készültek, amelyeket most egymás után szeretnénk mi is bemutatni az evangelikus.hu oldalán. Most a gyóni lelkésznővel, Balog Eszterrel készült filmet mutatjuk be.

Isten magához ölelt – Dabas-Gyónon évről évre több a keresztelő

A keresztség nagy misztérium. Egyházunk két szentségének egyike, csodálatos ajándéka Istennek, amely egész életünkre hatással van. Minél többet gondolkozunk rajta, annál inkább tűnnek el a szavak, s marad a hála: Isten ennyire szeret! Ennyire, hogy gyermekévé fogadott! Akik részesei a keresztelőnek: a keresztszülők és a család, szintén olyan erőforrás birtokába kerülnek, amelybe mindig bele lehet fogódzkodni. Amikor Balog Eszter, a Gyóni Evangélikus Egyházközség lelkésze egy beszélgetésben említette, milyen örvendetesen emelkedik a gyülekezetben a keresztelések száma, nem is volt kérdés, hogy e hír nyomába eredünk.

Születésnapi ajándék… – Beiktatták Balog Eszter lelkészt Gyónon

Gyón – A Gyóni Evangélikus Egyházközség ajándékot – új lelkészt – kapott 231. születésnapjára: éppen ekkor, 2014. november 30-án iktatta be a szolgálatba Balog Esztert Győri Péter Benjámin, a Dél-Pest Megyei Egyházmegye esperese.

Balog Eszter lelkésznő a Gyóni Evangélikus egyházközség új lelkésze

Gyón – A parókia felújítása, majd a költözés után szolgálatba állt a Gyóni Evangélikus Egyházközségben Balog Eszter lelkésznő. Képriport.
Feliratkozás RSS - Balog Eszter csatornájára