Debreceni Evangélikus Egyházközség

Számomra az igehirdetés az istentisztelet legmeghatározóbb része

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Nem elég vasárnapi kereszténynek lenni

Magyarország második legnépesebb településén, a több mint kétszázezer fős cívisvárosban a református Nagytemplomtól, azaz a város főterétől néhány percnyi sétára áll az evangélikus templom és a hozzá tartozó épületkomplexum. Bár a gyülekezet a felekezeti számarányokat tekintve kicsi, de elkötelezett és nyitott közösséget alkotva igyekszik az evangélikusságot képviselni Debrecenben. Hogy miként tud egy ezerötszáz főt számláló egyházközség a három másik történelmi felekezet mellett láthatóan evangélikus lenni? Erről beszélgettünk Asztalos Richárd parókus lelkésszel, Abaffy Zoltán felügyelővel és néhány gyülekezeti taggal.

Hajdú-Bihar egyedüli evangélikus lelkészeként szolgál Asztalos Richárd

Debrecen – Azt vallja, fontos, hogy nemcsak az idősek, hanem a családok és ezáltal a gyerekek is aktívan részt vegyenek a közösségi életben. A Napló a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgatólelkészét szolgálatról, tervekről és Debrecenben elért eredményeiről kérdezte.

Az idősek is használják már a közösségi médiát – Debreceni tapasztalatok

Debrecen – A március 15-én tartott utolsó nyilvános alkalomkor fogalmazódott meg a Debreceni Evangélikus Egyházközség elnökségében, hogy ebben a mindenkit megpróbáló, új helyzetben nem hagyhatják magukra gyülekezeti tagjaikat, s nem maradhatnak lelki táplálék nélkül, hiszen ilyenkor még nagyobb a szükség, így még nagyobb az irántuk való felelősség is. Ezért aztán napi áhítatokat és istentisztelet-közvetítéseket adnak közre online. Ezek hátteréről kérdeztük Asztalos Richárd lelkészt.

Debreceni csoda alig három emberöltő alatt

Debrecen – Hálaadó istentisztelet keretében adtak hálát a debreceni evangélikusok templomuk és gyülekezetük 130 éves fennállásáért. Az istentiszteleten Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét.

Erőnk forrása - Beszélgetés Asztalos Richárddal

Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség családi bölcsőde nyitását tervezi. A szolgálatról, a gyermeknevelésről és a gyülekezet nyitott szemléletéről Asztalos Richárd evangélikus lelkész beszél.

Ismét a Paripán – Gyerektábor Debrecenben

Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség ebben az esztendőben is a nyári vakáció első hetében rendezte meg gyerektáborát hittanosai számára. Az ottalvós tábor helyszínéül a hajdú-bihari megyeszékhelytől nem messze található, közkedvelt vendéglátóhely, a Paripa Csárda szolgált.

Illés próféta nyomában a Fráter-tanyán

A Debreceni Evangélikus Egyházközség táborszervezői nevében mondhatom, hogy minden év elején nagy izgalommal kezdünk neki táborhelyszínt választani. Az időpont adott, hiszen minden évben a nyári szünidő első hetét töltjük együtt a hittanos gyerekekkel.

Farsangi mulatság a debreceni evangélikusoknál

Debrecen – A tavalyi jól sikerült farsangi mulatság után ebben az évben még nagyobb izgalommal készült a debreceni evangélikus gyülekezet a jelmezbálra. Némi aggodalomra adott okot, hogy sokan jelezték távolmaradásukat betegség miatt, ezért felkészültünk arra is, hogy talán kicsi, családias bulink lesz az idén, de szerencsére nem így történt.

Egy kisteherautónyi adományt gyűjtöttek a debreceni evangélikusok

Debrecen – A debreceni evangélikus gyülekezet is bekapcsolódott a Karitatív Testület idei adventi adománygyűjtésébe. Egy kisteherautónyi tartós élelmiszert, játékot és ruhaneműt ajánlottak fel az egyházközség tagjai.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Debreceni Evangélikus Egyházközség csatornájára