Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet

Középpontban a történelem

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya szervezésében online tartották meg az evangélikus iskolai történelemtanárok VIII. online konferenciáját 2021. február 18-án. A rendezvény keretében kihirdették a Trianon 100 pályázat eredményét is.

Kilencedik alkalommal hirdették meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium meghirdeti 9. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára. A díjkiosztóra és eredményhirdetésre 2020. május 23-án kerül sor. Mivel a 2020-as év az Úrvacsora éve lesz a Magyarországi Evangélikus Egyházban, ezért a filmszemle kiemelt témája is ez lett MINDENNAPI KENYERÜNK – Amikor a hétköznapi valóságokban, eseményekben TÖBB történik címmel.

Ne állítsuk a sarokba a szülőt sem

Az Utak és hidak címmel, az Evangélikus Pedagógiai Intézet és az Erasmus+ program keretében megjelent kötet egyedülálló. Nem született még ugyanis olyan szakkönyv, amely – egy hároméves szakmai program keretében – ennyire figyelembe vette volna a hátrányos helyzetű családokat, és ennyi megélt tapasztalatot, javaslatot gyűjtött volna egybe huszonhárom szerző jóvoltából. A kötetről dr. Tratnyek Magdolnát, az Evangélikus Pedagógiai Intézet pedagógiai szakértőjét, a kötet szerkesztőjét kérdeztük.

Őszi evangélikus országos óvodai szakmai nap volt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely – Ideje van címen futott a 2018. november 13-án megrendezett őszi országos óvodai szakmai nap Hódmezővásárhelyen, melyen az ország több tucat evangélikus óvodája képviseltette magát.

Evangélikus pedagógusok tanévzárója – Díjazott pedagógusok, jubiláló intézmények

Kiskőrös – Az evangélikus oktatási intézményekben dolgozók tanévzárójának az a nyári evangélikus pedagógusakadémia tekinthető, amelyet – egyházunk országos irodájának nevelési és oktatási osztálya és az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) közreműködésével – ezúttal a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium szervezésében rendeztek meg július 2–4. között a névadó szülővárosában.

Evangélikus és református szaktanácsadók első közös szakmai napjára került sor Budapesten

Budapest – Az evangélikus és református szaktanácsadók első közös szakmai napjára 2017. február 21-én került sor Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában. Az Evangélikus Pedagógiai Intézet meghívására harminchárom (tizenegy evangélikus és huszonkét református) szaktanácsadó vett részt a konferencián.

FELHÍVÁS álláshelyek betöltésére

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet pedagógiai előadó, pedagógiai szakértő munkakörökbe (elsősorban teljes munkaidőben) várja azoknak a leendő munkatársaknak a jelentkezését, akik legalább 10 éves, kiemelkedő, eredményes szakmai munkával, kifejezetten jó együttműködési és kommunikációs készséggel, szociális kompetenciákkal rendelkeznek. Pedagógus szakvizsga előfeltétele az alkalmazásnak.

Evangélikus Valláspedagógia 2. szám – Vészhelyzetben

Budapest – Az Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály és az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy első közös kiadványaként a Bajor Evangélikus Egyház és a Katolikus Egyház bajorországi oktatási hivatalának az iskolai válsághelyzetek kezelésével foglalkozó kézikönyvének fordítását közölte. Az anyagról a Nők Lapja május 6-án megjelent számában Vekerdy Tamás is írt méltatást.

Nagy lehetőség a hálózati együttműködésre – Interjú Majorosné Lasányi Ágnessel, az EPSZTI igazgatójával

Budapest – Tavaly augusztus végén nyitották meg ünnepélyes keretek között az EPSZTI-t, vagyis az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézetet. A létesítmény a Magyarországi Evangélikus Egyház negyvenharmadik köznevelési intézménye, mely a negyvenkét óvoda, iskola, illetve kollégium szakmai munkáját segíti. Az EPSZTI igazgatójával, Majorosné Lasányi Ágnessel egyebek mellett a reformáció és az oktatás éve kapcsán most indított rendezvénysorozatról beszélgetett az Evangélikus Élet.

Felhívás óvodai szakértő álláshely betöltésére

Budapest – Mint ismeretes, az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet 2014. szeptember elsején megkezdte működését. Óvodai szakértő munkakör betöltésére (elsősorban teljes munkaidőben) várják a jelentkezést. A felhívást az alábbiakban olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet csatornájára