EPSZTI

Lelki hálóban maradnak – Utolsó nap a Vermes táborban

Sopron – A jó dolgok ideje gyorsan telik. A táborlakók még éppen csak beköltöztek a Vermes táborba, most pedig már jön az utolsó nap. Közben azonban jó kis közösség formálódott az ifjúságból, ez a mai napon is látható volt.

Az áhítat fontossága – A Vermes tábor harmadik napján

Sopron – Az előző cikkben szó esett a Fertő tónál tartott áhítatról. Ebben Jézus azon figyelmeztetéséből indultunk ki, hogy Isten országa közel van már. A következő reggel Lázárné Tóth Szilvia lelkésznő, líceumi öregdiák áhítata jó folytatása volt ennek, a tíz leprás története kapcsán a résztvevők megismerhették, mi is volt Jézus célja a csodatételekkel.

Folytatódik a Vermes tábor

Sopron – A Vermes tábor második napja is sok új kalandot és közösségi élményt jelentett a fiatalok számára.

Vermes tábor 2018.

Sopron – Ismét folytatódik a tavalyi sikeres, élményekkel, feltöltődési lehetőségekkel teli alkalom a jó tanuló, jó sportoló evangélikus iskolás diákok számára. Beszámoló a tábor első napjáról.

Evangélikus pedagógusok tanévzárója – Díjazott pedagógusok, jubiláló intézmények

Kiskőrös – Az evangélikus oktatási intézményekben dolgozók tanévzárójának az a nyári evangélikus pedagógusakadémia tekinthető, amelyet – egyházunk országos irodájának nevelési és oktatási osztálya és az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) közreműködésével – ezúttal a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium szervezésében rendeztek meg július 2–4. között a névadó szülővárosában.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pedagógiai előadó – pedagógiai szakértő munkakör betöltésére

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet teljes munkaidejű pedagógiai előadó – pedagógiai szakértő munkakörbe várja munkatárs jelentkezését.

Idén is lesz Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozója

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet ebben a tanévben is megszervezi az Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozóját, amelynek helyszíne a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium lesz (1071 Budapest, Városligeti fasor 17–21.).

Akikre a jövőnket bízzuk – Az év pedagógusai – 2017

Mindjárt kezdődik a 2017/2018-as tanév (az Evangélikus Élet megjelenésekor), a diákok újra az iskolapadba ülnek, tanáraik pedig újra megpróbálják tudásuk legjavát átadni. Összeállításunkban, amelyet az Evangélikus Pedagógiai Szakmai-szolgáltató Intézet készített, az előző tanév pedagógus díjazottjait mutatjuk be, felhívva a figyelmet azokra, akik az evangélikus oktatási-nevelési intézményekben gyakorolják ezt a szép hivatást.

Razglednicák – A Vermes Miklós Evangélikus Tehetséggondozó Sport- és Tudástábor ötödik napjáról

Budapest – Az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban (Budapest, Rózsák tere 1.) 2017. július 25-től 30-ig Vermes Miklós Evangélikus Tehetséggondozó Sport- és Tudástábort tartottak, melyet az EPSZTI két tantárgygondozója, Babics Csaba és Horváth József szervezett és vezetett. Az ötödik nap beszámolóját olvashatják.

Razglednicák – A Vermes Miklós Evangélikus Tehetséggondozó Sport- és Tudástábor második és harmadik napjáról

Budapest – Az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban (Budapest, Rózsák tere 1.) 2017. július 25-től 30-ig Vermes Miklós Evangélikus Tehetséggondozó Sport- és Tudástábort tartanak, melyet az EPSZTI két tantárgygondozója, Babics Csaba és Horváth József szervez és vezet. A második és harmadik nap beszámolóját olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - EPSZTI csatornájára