Platthy Iván

Párbeszéd az emberért – Gáncs Péter és Platthy Iván beszélgetése

Budapest – Gáncs Péterrel készített interjút Platthy Iván még egy korábbi műsorában, de a felvétel most került fel a Heti TV Youtube oldalára. A nyugalmazott evangélikus püspök életének alakulásáról, családjáról is vallott, de szóba került az egyházi média, közösségbe tartozás, önfenntartás, adakozás is.

Rendszerváltás – Egyházak – Kárpótlás – Platthy Iván nyugalmazott címzetes államtitkár előadása Lébényben

Lébény – 2015. április 12-én vasárnap délután a Közösségi Házban a korábban megnyitott Platthy György festménykiállítás befejezéséhez csatlakozva került sor Platthy Iván előadására és azt követően az élénk fórumbeszélgetésre.

Platthy György festőművész (1908-2003) kiállítása nyílt meg Lébényben

Lébény – D. Szebik Imre nyugalmazott püspök kezdeményezésével és Platthy Iván nyugalmazott c. államtitkár önzetlen felajánlásával vált lehetővé az a festménykiállítás amelyre 2015. március 22-én Lébény Város Önkormányzata és a Lébényi Evangélikus Gyülekezet közös rendezésében került sor a helyi Civil Centrumban.

Fasor 25 – Beszélgetés Platthy Ivánnal az állam és egyház kapcsolatának alakulásáról

Budapest – Platthy Iván 1989-1994-ig Glatz Ferenc miniszter kinevezésével kezdődve, majd az Antall és Boross kormány időszakában az állam és az egyházak kapcsolatának koordinálására létrejött főosztály szervezője és vezetője, majd 1995-1999-ig a Köztársasági Elnök kinevezésével címzetes államtitkárként a Miniszterelnöki Hivatal Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője volt. A huszonöt évvel ezelőtti eseményekről, azon belül is a Fasori Evangélikus Gimnázium újraindulásáról kérdeztük a nyugalmazott címzetes egyházügyi államtitkárt.
Feliratkozás RSS - Platthy Iván csatornájára