Tóth Károly

Szemek egy imádsághálóból

Tradíció és korunkra hitelesen reflektáló gyülekezeti jelenlét. Hitüket évszázadok óta ápoló nagy családok és érdeklődő újonnan érkezők. Németek és magyarok, aktív közép- és idősebb generáció és friss szemléletet hozó fiatalság. Evangélikus gyülekezetek és intézmények alapítványait bemutató országjáró sorozatunk első állomásán Sopronban, hazánk első evangélikus gyülekezetében jártunk egy havas januári napon.

Közös istentiszteletet tartottak a protestáns egyházak Sopronban

Sopron – A reformáció ötszázadik évfordulóján, 2017. október 31-én tartottak reformációi, úrvacsorai, ökumenikus istentiszteletet a soproni református templomban. A nagy számban összegyűlt hallgatóságnak először Ács Tamás színművész adta elő Illyés Gyula A reformáció genfi emlékműve előtt című versét.

Beiktatták a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon új lelkészét és vezetőjét

Sopron – Augusztus 18-án ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Kunstár Ágnes intézményvezetőt és Lázárné Tóth Szilvia intézményi lelkészt a soproni Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban.

Ünnepvárás – Ünnepvarrás

Gyula – Sólyom Irén textilképeiből Ünnepvárás – Ünnepvarrás címmel nyílt kiállítás a gyulai evangélikus templomban. A varrt technikával készített vallási témájú gobelinek nem csak ott, hanem az azonos című könyvében is megtekinthetőek, amit szintén a tárlat megnyitóján mutattak be.

Huszadik születésnapját ünnepli a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola

Sopron – Ünnepi istentiszteleten adtak hálát az intézmény tanulói, tanárai, illetve a soproni gyülekezet tagjai a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola húszéves fennállásáért. A 2016. október 9-én az evangélikus templomban tartott alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált, a liturgiát pedig Tóth Károly igazgató lelkész és Kadlecsik Zoltán iskolalelkész végezte.

Új lelkész került Gyulára

Gyula – Tóth Károly evangélikus lelkész Hargita megyéből érkezett Gyulára, Gáncs Péter elnök-püspök megkeresésére. Beiktatására a későbbiekben kerül sor.

Beiktatták Tóth Károly lelkészt Sopronban – Felszentelték a megújult gyülekezeti házat

Sopron – 2014. szeptember hetedikén kettős ünnepre szólt a meghívás a soproni evangélikus gyülekezetbe. Egyrészről beiktatták a gyülekezet megválasztott új lelkészét, Tóth Károlyt, másrészről pedig felszentelték a felújított gyülekezeti házat. KÉPRIPORT!

Mire jó a lelkész? – Interjú Tóth Károly lelkésszel soproni iktatása alkalmából

Sopron – Nagy ünnepre tekinthet vissza a soproni gyülekezet, sőt: mondhatni egy dupla ünnepre. Hiszen 2014. szeptember 7-én nemcsak az új gyülekezeti ház felszentelésére került sor, hanem Tóth Károlyt is beiktatták parókus lelkészként. Ezzel véget ér egy majdnem egy esztendős megüresedési időszak Sopronban. Most igazán újult erővel néznek jövőjük elé a soproniak. Hogy milyen lehet vajon ez a jövő, milyen örömök és kihívások elé néznek, akár Sopronban, akár – általánosságban – az evangélikus egyházban, erre válaszol Tóth Károly lelkész.
Feliratkozás RSS - Tóth Károly csatornájára