Tóth Károly

Napi ige: Isten minket is megszólít

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet elmélkedéseit. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

24 adventi szó a soproni templomablakban

Sopron – 2020. november 30-tól a soproni evangélikus templom egyik Bünker közi ablakának 24 ablakszemében a várakozás időszakára jellemző szavak jelennek meg. A járványügyi szabályozások átírták a gyülekezet mindennapjait is.

„A kényszerű szétszakítottság idején is Isten áldásának közvetítői lehetünk”

Sopron – 2020. március 15-én, vasárnap Sopronban az istentisztek egy részét még megtartották, de már nem mindegyiket. Ennek megfelelően az első videófelvételt már aznap délelőtt közzétették a lelkészek, akik a gyülekezeti kötődésben nagy jelentőséget tulajdonítanak a folyamatosságnak, fontosnak tartják, hogy az ne csak alkalomszerű legyen, ezért minden egyes napra készítenek azóta is videófelvételeket. Tapasztalataikról kérdeztük őket.

Ünnepelni készülünk – Járvány idején is

Evangélikus lelkészeket kérdeztünk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben hogyan készülnek húsvét ünnepére. Tóth Károly soproni és Magassy Zoltán bőnyi lelkész gondolatait osztjuk meg.

Tízórai nyolckezesre – Hitből és közösségépítő szándékból épített új gyülekezeti forma

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházközség advent első vasárnapjától kezdődően havonta egyszer Jézussal együtt járja végig az utat a születésére való várakozástól húsvétig, a keresztre feszítést követő harmadik napon való feltámadásáig. Tízórai – lelki táplálék mindenkinek című alkalmak házigazdáit kérdezte riporterünk.

Szemek egy imádsághálóból

Tradíció és korunkra hitelesen reflektáló gyülekezeti jelenlét. Hitüket évszázadok óta ápoló nagy családok és érdeklődő újonnan érkezők. Németek és magyarok, aktív közép- és idősebb generáció és friss szemléletet hozó fiatalság. Evangélikus gyülekezetek és intézmények alapítványait bemutató országjáró sorozatunk első állomásán Sopronban, hazánk első evangélikus gyülekezetében jártunk egy havas januári napon.

Közös istentiszteletet tartottak a protestáns egyházak Sopronban

Sopron – A reformáció ötszázadik évfordulóján, 2017. október 31-én tartottak reformációi, úrvacsorai, ökumenikus istentiszteletet a soproni református templomban. A nagy számban összegyűlt hallgatóságnak először Ács Tamás színművész adta elő Illyés Gyula A reformáció genfi emlékműve előtt című versét.

Beiktatták a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon új lelkészét és vezetőjét

Sopron – Augusztus 18-án ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Kunstár Ágnes intézményvezetőt és Lázárné Tóth Szilvia intézményi lelkészt a soproni Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban.

Ünnepvárás – Ünnepvarrás

Gyula – Sólyom Irén textilképeiből Ünnepvárás – Ünnepvarrás címmel nyílt kiállítás a gyulai evangélikus templomban. A varrt technikával készített vallási témájú gobelinek nem csak ott, hanem az azonos című könyvében is megtekinthetőek, amit szintén a tárlat megnyitóján mutattak be.

Huszadik születésnapját ünnepli a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola

Sopron – Ünnepi istentiszteleten adtak hálát az intézmény tanulói, tanárai, illetve a soproni gyülekezet tagjai a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola húszéves fennállásáért. A 2016. október 9-én az evangélikus templomban tartott alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált, a liturgiát pedig Tóth Károly igazgató lelkész és Kadlecsik Zoltán iskolalelkész végezte.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tóth Károly csatornájára