Tóth Károly

Sikeresen megvédte doktori értekezését Tóth Károly evangélikus lelkész

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa invitálta az érdeklődőket Tóth Károly Teológiai élet magyarországi evangélikus teológiai folyóiratokban az 1940-es években című doktori értekezésének nyilvános megvitatására, 2021. március 3-ra. A járványügyi helyzet miatt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen korlátozott létszámban élőben, valamint az online közvetítés segítségével az interneten is nyomon követhető volt az alkalom.

Sor kerül Tóth Károly doktori értekezésének nyilvános megvitatására

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghív minden érdeklődőt Tóth Károly Teológiai élet magyarországi evangélikus teológiai folyóiratokban az 1940-es években című doktori értekezésének nyilvános megvitatására 2021. március 3-án, szerdán, 11.00 órakor az Evangélikus Hittudományi Egyetem (1141-Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 10-es számú tantermébe.

Napi ige: Isten minket is megszólít

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet elmélkedéseit. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

24 adventi szó a soproni templomablakban

Sopron – 2020. november 30-tól a soproni evangélikus templom egyik Bünker közi ablakának 24 ablakszemében a várakozás időszakára jellemző szavak jelennek meg. A járványügyi szabályozások átírták a gyülekezet mindennapjait is.

„A kényszerű szétszakítottság idején is Isten áldásának közvetítői lehetünk”

Sopron – 2020. március 15-én, vasárnap Sopronban az istentisztek egy részét még megtartották, de már nem mindegyiket. Ennek megfelelően az első videófelvételt már aznap délelőtt közzétették a lelkészek, akik a gyülekezeti kötődésben nagy jelentőséget tulajdonítanak a folyamatosságnak, fontosnak tartják, hogy az ne csak alkalomszerű legyen, ezért minden egyes napra készítenek azóta is videófelvételeket. Tapasztalataikról kérdeztük őket.

Ünnepelni készülünk – Járvány idején is

Evangélikus lelkészeket kérdeztünk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben hogyan készülnek húsvét ünnepére. Tóth Károly soproni és Magassy Zoltán bőnyi lelkész gondolatait osztjuk meg.

Tízórai nyolckezesre – Hitből és közösségépítő szándékból épített új gyülekezeti forma

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházközség advent első vasárnapjától kezdődően havonta egyszer Jézussal együtt járja végig az utat a születésére való várakozástól húsvétig, a keresztre feszítést követő harmadik napon való feltámadásáig. Tízórai – lelki táplálék mindenkinek című alkalmak házigazdáit kérdezte riporterünk.

Szemek egy imádsághálóból

Tradíció és korunkra hitelesen reflektáló gyülekezeti jelenlét. Hitüket évszázadok óta ápoló nagy családok és érdeklődő újonnan érkezők. Németek és magyarok, aktív közép- és idősebb generáció és friss szemléletet hozó fiatalság. Evangélikus gyülekezetek és intézmények alapítványait bemutató országjáró sorozatunk első állomásán Sopronban, hazánk első evangélikus gyülekezetében jártunk egy havas januári napon.

Közös istentiszteletet tartottak a protestáns egyházak Sopronban

Sopron – A reformáció ötszázadik évfordulóján, 2017. október 31-én tartottak reformációi, úrvacsorai, ökumenikus istentiszteletet a soproni református templomban. A nagy számban összegyűlt hallgatóságnak először Ács Tamás színművész adta elő Illyés Gyula A reformáció genfi emlékműve előtt című versét.

Beiktatták a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon új lelkészét és vezetőjét

Sopron – Augusztus 18-án ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Kunstár Ágnes intézményvezetőt és Lázárné Tóth Szilvia intézményi lelkészt a soproni Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tóth Károly csatornájára