Hajdó Ákos

Az evangélikus nevelés a teljes emberre irányul

„Számunkra, mint minden keresztény iskola számára, a keresztény értékrend jelenti az egyetemes értékek alapját” – vallja a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium igazgatója. Hajdó Ákos az intézmény újraindulásának harmincadik évfordulója kapcsán beszélt lapunknak tervekről, keresztény értékrendről és Luther Márton „irányelvéről”.

Megnyitották a tanévet a 30 éve visszakapott Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – 2019. szeptember 2-án nyitották meg a tanévet a 30 éve visszakapott Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Az ünnepi alkalmon Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét, a liturgiában Csepregi András iskolalelkész és Aradi György fasori lelkész szolgált. A diákok ünnepi műsorával színesített alkalmon megáldották az új tanulókat és egy új tanárt is.

Kárpátalján járt a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium küldöttsége

Budapest – Iskolánk, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium az adventi időszakban minden évben jótékonysági hangversenyt rendez, amelyen tehetséges diákjaink lépnek föl zenei és prózai műsorszámokkal. Az est bevételét iskolai célokra vagy mások megsegítésére fordítjuk. Két évvel ezelőtt egy Ruandában épülő protestáns iskola költségeihez járultunk hozzá bajor testvériskolánkkal közösen, tavaly a díszterem világítását újítottuk fel a bevételből. Ebben az évben érkezett egy szülői javaslat, hogy ha még nem döntöttük el, mire fordítjuk az est bevételét, segítsük belőle a kárpátaljai magyarokat.

Az anglikán kereszténység évszázadai című kötet könyvbemutatóján jártunk

Budapest – 2014. szeptember 11-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében mutatták be a Luther Kiadó és a Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány Az anglikán kereszténység évszázadai című kötetét.
Feliratkozás RSS - Hajdó Ákos csatornájára