Magyarországi Egyházak Ökumeikus Tanácsa

Ökumené Európában

A Hatoscsatorna Vallás és Kultúra műsorában Fischl Vilmos evangélikus lelkészt, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát Tokics Imre és Szigeti Jenő kérdezte az ökumenéről.

Fókuszban a migráció

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) meghívására „Migráció és Európa jövője” címmel tartott előadást Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ökumenikus tanács székházában, április 15-én.

Reformáció és család

Budapest – Korányi András egyháztörténész ünnepi beszédével tartottak megemlékezést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében a budapesti Reformáció parkban 2018. október 31-én, a reformáció 501. évfordulóján.

Ökumenikus hálaadó istentisztelet lesz állami ünnepünk előestéjén

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei nevében szeretettel hívjuk az ezeréves történelmünk ünneplésének részeként megrendezésre kerülő ökumenikus hálaadó istentiszteletre.

Vallási közösségek biztonsági helyzete

„Olyan világban élünk, amikor a vallási üldözések 70%-a keresztények ellen történik” – fogalmazott Fischl Vilmos evangélikus lelkész.

A MEÖT gondnoki állást hirdet

Gondnoki állást hirdet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

Magyarország együttérez a közel-keleti keresztényekkel – Rövidhír

Brüsszel – Megbeszélést folytatott Brüsszelben, az Európai Parlamentben Török Tamás, üldözött keresztényekért felelős helyettes államtitkár, Heikki Huttunen, az Európai Egyházak Konferenciája (EEK-CEC) főtitkára, Hölvényi György európai parlamenti képviselő és dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára.

Találkoztak az európai ökumenikus tanácsok főtitkárai

Cardiff – Évi értekezletüket tartják az európai ökumenikus tanácsok főtitkárai 2017. június 6–9. között Cardiffban.

Ökumenikus pünkösdi vigíliát tartottak a MEÖT-ben

Budapest – Evangélikus, református, katolikus, pünkösdi és baptista zenekarok örömzenélésével tartottak vigíliát és taizéi istentiszteletet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

„Gyógyítsd konok pogányságunk”

Augusztus 20-ra készülve ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, a Kötőszó blog pedig arra kérte az evangélikus elnök-püspököt, hogy ossza meg velünk gondolatait arról, miért fontos evangélikusként augusztus 20-a, és mit jelent ma a Szent István-i örökség?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyarországi Egyházak Ökumeikus Tanácsa csatornájára