Csanádalberti

A színek mögött az Úrra is figyelve

Konczos Éva festőművész, rajztanár evangélikus vidéken, Csanádalbertiben született, és egész életét a gyermekek nevelésének szentelte. Az anyag, a forma szépségét igyekezett megmutatni tanítványainak, ám mindig ügyelt arra is, hogy a látható világ művészi értelmezésén túl az Úr üzenetét is megláttassa a nebulókkal. A teremtett világ szépségét igyekezett megragadni rajzban, festményekben vagy akár egy ügyesen megformált csuhébabában. Most is ezt teszi, amikor a Budavári Hírmondót illusztrálja.

Csanádalberti 175 éves

Csanádalberti – A település alapításának 175. évfordulójára emlékeztek szombaton Csanádalbertin, a jubileumi falunapon. Az evangélikus templomban ökumenikus istentiszteletet tartottak.

Hivatalvizsgálatot tartott Lázár Zsolt esperes és Madarász Géza egyházmegyei felügyelő Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – A Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye elnöksége és számvevőszéke hivatalvizsgálatot tartott Pusztaföldvár, Nagybánhegyes, Magyarbánhegyes és Ambrózfalva, Csanádalberti, valamint Pitvaros gyülekezetekben. A hivatalvizsgálat a törvényeknek megfelelően az előírtak szerint zajlott.

Már nem látszanak a jégvihar sebei Csanádalberti evangélikus templomán

Csanádalberti – Megszépült Csanádalberti evangélikus temploma: már nem látszanak a 2010-es jégvihar okozta sérülések.

„...jó az ÚR, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre” – Templom újraszentelés Csanádalbertin

Csanádalberti – Zsúfolásig telt a hányatott sorsú evangélikus templom, 2014. szeptember 13-án, amikor a helyi gyülekezet hálát adott az elkészült templomfelújításért. A hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter püspök a 100. zsoltár alapján hangsúlyozta annak a szimbolikus fontosságát, hogy az ünnep egyben Csjernyik Maja keresztelője is volt.
Feliratkozás RSS - Csanádalberti csatornájára