egység

Kétségtelen egység – Újraszerveződésének tizedik évfordulóját ünnepelte a Magyar Református Egyház

Debrecen – Közel tízezren külön is hálát adtak az Úristennek azért, hogy a borús, csapadékos májusi napok közé 18. verőfényes napsütéssel ékelődött. Debrecenben ugyanis ezen a napon ünnepelték a Magyar Református Egyház újraalakulásának tizedik évfordulóját, és a megünneplésében részt venni kívánók összlétszáma miatt a programokat – tizenhárom további helyszín mellett – elsősorban a református Nagytemplom elé és köré szervezték.

Várszegi Asztrik: „A mi küldetésünk nem a felső tízezerhez szól”

Várszegi Asztrik szerint a nők több tiszteletet érdemelnének, a kereszténységnek pedig magatartás-váltásra volna szüksége. A pannonhalmi főapáttal a reformáció jelentőségéről, a keresztények egységéről és megosztottságáról, menekültekről, valamint Pannonhalma befogadó közösségéről is beszélgettünk.

Miért van két imahét a keresztények egységéért?

Idén január 3-tól 10-ig (Németországban január 10–17. között) imádkoztak az Evangéliumi Aliansz meghirdetette imahéten a hívők az egységért, január 18. és 25. között viszont, az Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében, a keresztény egyházak teszik ugyanezt. Miért imádkoznak ezek a szervezetek egymás után az egységért? Miért nem teszik ezt együtt? Ennek járt utána az evangelisch.de.

Ökumenikus könyörgést tartottak a nemzet és a kereszténység egységéért Tihanyban

Tihany – Régi hagyomány, hogy szeptember második szombatján ökumenikus könyörgést tartanak a tihanyi apátság templomában a nemzet és a keresztyénség egységéért. Szeptember 13-án, szombaton Fabiny Tamás igehirdetését hallgatta meg a nagy számú gyülekezet.
Feliratkozás RSS - egység csatornájára