Csákvár

Csákváron „templomos lovagképzőt” tartottak

Csákvár – Hosszú évek óta a székesfehérvári gyülekezettel közösen szoktuk tartani hittanos táborunkat Nagyvelegen, ám ezt most a koronavírus-járvány miatt nem tartottuk biztonságosnak. Így maradtunk „itthon”: a csákvári templom és a parókia udvarán. Már 2020. július 19-én vasárnap, a családi istentiszteletünkre is hívtuk a hittanosokat szüleikkel együtt, ahol a gyerekek a keresztség kapcsán a víz felhasználásának sokszínűségével foglalkoztak, illetve kaptak egy „belépő-karszalagot” a táborhoz az igei üzenettel feliratozva: „Az Úriéi vagyunk!” (Róm 14,8)

Virágzó színek Jézus keresztjében összefogva

Csákvár – 20 évvel ezelőtt a bajorországi Pyrbaum Evangélikus Gyülekezete értesült arról, hogy a csákvári evangélikusoknál kórus született. 20 évvel ezelőtt érkezett először Csákvárra a német kórus Konrad Heck akkori presbiter, valamint Ernst Damm karnagy vezetésével, és tolmácsolták az akkori lelkész, Albert Grünwald szeretetteljes köszöntését. A látogatást viszontlátogatások sora követte, a két gyülekezet 2005 óta immár testvérgyülekezeti kapcsolatban áll, és nyaranta együtt táboroznak a gyülekezet ifjai.

„YOU CAN DO IT!” – „Meg tudod csinálni!”

Csákvár – Ezzel a címmel és témával hívtuk a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye zeneszerető fiataljait a csákvári Zengő táborba 2018. július 8-tól 13-ig. A biztatás mindig mindenkinek jólesik, ám ez a biztatás most másért szólt. Még csak nem is a résztvevők zenei próbálkozásainak, hiszen egytől egyig mind kiváló, tehetséges fiatalok a táborlakók, tényleg a jövő egyházzenészeiként tekinthetünk rájuk.

Dunaújvárosiak hittantábora Csákváron

Csákvár – Csákváron tartotta nyári hittantáborát a Dunaújváros–Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség.

Keresztelőkút készült a csákvári templom 225. születésnapjára

Csákvár – Templomuk felszentelésének kétszázhuszonötödik évfordulóját ünnepelték a csákvári evangélikusok 2017. november 5-én, vasárnap délután. A jubileumra a gyülekezet új keresztelőkúttal gazdagodott, amelyre Szarka István fejér-komáromi esperes mondott áldást.

Zengő tábort tartottak Csákváron

Tordas – Gyúró – A tordas–gyúrói evangélikus gyülekezet hangszeres zenével foglalkozó gyermekei közül egy maroknyi kis csapat vett részt ezen a nyáron a csákvári Zengő táborban. Számtalan izgalmas nyári program – kalandpark, éjszakai túra az erdőben – mellett a fő élményt az együtt zenélés, együtt éneklés jelentette, amely minden napjukat kitöltötte, Isten dicsőségét szolgálva.

A reformáció megmozgat – Interjú Kovács Viktor ajkai lelkésszel, a reformációi emlékfutás egyik résztvevőjével

Csákvár – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben szolgáló lelkészek közül egyedül Kovács Viktor ajkai lelkész vállalkozott a Csákváron rendezett reformációi emlékfutáson való részvételre, és sikeresen teljesítette az öt reformációi mérföldes (7585 m) távot. Vele beszélgettünk.

Mert a reformáció megmozgat! – A reformáció a megújulás lendülete

Csákvár – A Csákvári Evangélikus Egyházközség futóversenyt rendezett 2016. október 15-én a helyi sportközpontban. A futóverseny megálmodói a gyülekezet presbiterei: Mészárosné Hőbe Ildikó és Bokor Béla voltak. A verseny ötletét a reformáció kezdetének 500. évfordulójára életre hívott „1517: reformációi futás” elnevezésű Facebook csoport adta, melynek mindkét főszervező aktív tagja.

Mert a reformáció megmozgat – Futóverseny

Csákvár – Futóversenyt rendeznek 2016. október 15-én Csákváron. „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.” (Zsid 12,1) Az alábbiakban a verseny kiírása olvasható.

Bárk­ás ­nyár­ –­ Me­visz-táb­o­rok­ idén­ is

Palacsintát nem lehetne kérni egyik ebédre? Figyeljetek, nem hétfőn kéne strandra menni? Keddre már lehűlést mondanak! Ó, Betti, Isten éltessen! Kár, hogy nem tudunk a táborban felköszönteni! Jövőre gyere!!!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Csákvár csatornájára