Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Nőtt az egyházunk számára felajánlott adóegyszázalékok száma és a felajánlott összeg is

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a 2020. évben SZJA egyszázalékos felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettek és civil kedvezményezettek listáját. A kimutatás szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház számára összesen 80 237 fő ajánlotta fel adója egy százalékát. Az egyház számára felajánlott összeg pedig 477 983 632 Forint.

NAV: Az egyházaknak 4,8 milliárd forintot ajánlottak fel

Budapest – A Nemzeti tehetség programnak tavaly csaknem 1,5 milliárd forintot, míg az egyházaknak 4,8 milliárd forintot ajánlottak fel az szja 1+1 százalékáról rendelkezők tavaly – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Szja 1%: csak az egyházaknál van automatizmus

Budapest – 2018 óta a NAV az egyházak számára szóló szja 1%-os felajánlásokat a következő években automatikusan figyelembe veszi, így aki nem akar változtatni a korábbi döntésén, nem kell minden évben az egyház számára tett rendelkezését újra és újra benyújtania – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV.

NAV: Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje – Ugye rendelkeztünk az 1%-ról?

Budapest – Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetét, melyet legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen – hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Bevásárlóközpontokban is segít a NAV az adóbevallás elkészítésében

Budapest – Két fővárosi bevásárlóközpontban is kihelyezett ügyfélfogadási helyet nyit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy így segítse az adóbevallás elkészítését – mondta Kiss Péter András, a hivatal szóvivője kedden az M1 csatornán.

Visszaszámlálás: Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Budapest – Fontos dátum közeleg: 2017. május 22-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról. Az első 1 %-ot valamely egyháznak, a másodikat pedig valamely civil szervezetnek adhatjuk.

Pedig a nulla is számít! – Gondolatok az egyszázalékos rendelkezésről

Budapest – Javában zajlik az egyházak „kampánya” az egyszázalékos személyi jövedelemadó (szja) felajánlásokért. A bevallások határideje ugyanis 2015. május 20., vagyis már csupán néhány nap maradt az adózó magánszemélyek meggyőzésére.

Nyilvánosságra hozta a NAV az egyházaknak felajánlott szja egy százalékok listáját

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy a magánszemélyek összesen hányan és mekkora összeggel támogatták személyi jövedelemadójuk egy százalékával az egyházakat, továbbá mennyit ajánlottak fel kiemelt költségvetési előirányzatra. A Magyarországi Evangélikus Egyháznak 233.011.247 forintot ajánlott fel 56.836 személy.
Feliratkozás RSS - Nemzeti Adó- és Vámhivatal csatornájára