Rácalmás

70 évért adtak hálát – Először, de nem utoljára…

Dunaújváros – Kisapostag – Szeptember utolsó vasárnapján Kisapostagon és Dunaújvárosban volt ok bőven a hálára. A Kisapostagi Evangélikus Egyházközség 70 éves jubileumát ünnepelte. Ennek alkalmára Fülöp Mihályné testvérünk megírta a gyülekezet történetét és egy könyv formájában kiadták azt. A könyvbemutató előtt köszöntötték Kondor Péter püspököt, aki először járt a kis településen és a gyülekezetben.

Az első ádventi hétvége Kisapostagon, Rácalmáson és Dunaújvárosban

Dunaújváros – Sok szép programot kínált ádvent eleje a dunaújvárosi és a hozzá tartozó gyülekezetekben. 2019. november 30-án délelőtt Kisapostagon Kaisler Gitta Téli hangulatú című festménykiállítását nyitották meg a templomban, majd az ádventi jótékonysági vásár következett. Kati néni koordinálásával számos megvarrt ötlet és karácsonyi tárgy került értékesítésre a feldíszített és meleg teával kedveskedő gyülekezeti házban.

Hatodik alkalommal adták elő a passiót Rácalmáson

Rácalmás – Rácalmáson a Jankovich-kúria festői udvarán immáron hatodik alkalommal adták elő a passiót, amelyet idén Udvari Emese rendezett. KÉPRIPORT!

Egy héttel később tartottak imahetet Rácalmáson és Kisapostagon

Kisapostag – Rácalmás – Egy héttel később volt az egyetemes imahét alkalma Kisapostagon, ahol Obbágy László görögkatolikus teológus prédikált az evangélikus gyülekezeti házban 2018. január 31-én, szerdán délután.

Kihasználták az Ige-Idők nagykiállítás utolsó napjait a dunaújvárosiak

Budapest – Kihasználva a reformációi Ige-Idők nagykiállítás utolsó napjait Budapestre utaztunk Dunaújvárosból egy gyülekezeti kirándulás keretében. Kelenföldön kezdtünk, ahol áhítat után a helyi Bibliakiállításban gyönyörködtünk.

Passióelőadás volt Rácalmáson

Rácalmás – Virágvasárnap bemutatták az V. Rácalmási Passió előadást, amely előtte rendhagyó módon áhítat volt. Az áhítat liturgiáját és a passió pár képét adjuk most közre.

Passiójátékot adtak elő Rácalmáson

Rácalmás – Virágvasárnap a rácalmási Jankovics kúria udvarán ismét passió előadás volt. A stáb bár változott, de a tartalom nem. Sokakkal együtt Jézus szenvedéstörténetét átélni valóban nehezen leírható érzés volt. Így aztán többen átmentünk utána a templomba az evangélikus istentiszteletre. Ez volt a könnyebb... – írta szerkesztőségünknek Stermeczki András lelkész. KÉPRIPORT!

A Teremtés hetének zárása: Gyümölcsök, tyúkok, kalandpark, no meg a hálaadás – Gáncs Péter püspök Dunaújvárosban és szórványaiban szolgált

Dunaújváros – Kisapostag – Rácalmás – A Teremtés hetének zárásaként Kisapostag, Dunaújváros és Rácalmás evangélikus gyülekezeteiben tett látogatást Gáncs Péter elnök püspök. A Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközségben évek óta megtartják a hálaadó istentiszteletet ez időben, és külön érdekessége volt idén az, hogy a kezdő alkalom (Balatonboglár) és a záró alkalom (Dunaújváros) is Nagy Tamás Ybl-díjas építész templomában volt.

Megújult a rácalmási evangélikus-református templom – VIDEÓ!

Rácalmás – A nyáron a teljes tetőcsere és belső felújítást követően megújult a rácalmási evangélikus-református templom. Ezt ismerhetjük meg a mellékelt kisfilmből. Gáncs Péter elnök-püspök 2014. október 5-én teszi tiszteletét Kisapostagon, Dunaújvárosban és Rácalmáson is, ahol hálát adnak az elvégzett munkákért.
Feliratkozás RSS - Rácalmás csatornájára