Székesfehérvár

150 éve Székesfehérváron

Székesfehérvár – A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség idén ünnepli 150 éves önállóságát. Az évfordulót háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a gyülekezet tagjai. 2019. szeptember 13-án, pénteken kültéri gyülekezettörténeti kiállítás nyílt az evangélikus templom mellett található Jávor Ottó téren, melynek anyagát Kovács Eleonóra, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyűjteményi Tanácsának elnöke állította össze. A programon köszöntőt mondott Kiss László felügyelő, valamint Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

Székesfehérvár – A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség történetében elérkezett az az idő, amikor 150 éves önállóságra tekinthet vissza. Ennek alkalmából ünnepi programokat szerveztek 2019. szeptember 13–15. között. A háromnapos eseménysorozat pénteken kiállítással és köszöntővel kezdődött.

„Ő gyújtott világosságot a szívünkben” – Közösen ünnepeltek a fehérvári felekezetek

Székesfehérvár – „Ő gyújtott világosságot szívünkben” – ökumenikus fáklyás felvonulással ünnepelték a Szentlelket a fehérvári történelmi keresztény felekezetek hívei és lelkipásztorai Székesfehérváron. A hívek a Széchenyi utcai református templomtól a Vörösmarty téren és a Kossuth utcán át a Szent Imre templomig sétáltak, onnan a ciszterci templomhoz, végül az evangélikus templomnál ért véget a meghitt esemény.

Fehérvár központjában megáldották a várost a felekezetek lelkipásztorai

Székesfehérvár – A Krisztus-hívők egységében tartott 2019-es ökumenikus imahét befejező alkalma Székesfehérvár belvárosában, a Főtéren kezdődött. A város katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorai megáldották Fehérvárt és minden polgárát. Majd énekkel vonultak az egybegyűlt hívek a Szent Imre-templomba, ahol elhangzottak az Esti dicséret szavai, a 109. Zsoltár részletei és az Alleluja.

Püspöki tanítással kezdődött a székesfehérvári imahét

Székesfehérvár – Vasárnap az ökumenikus imahét nyitóalkalma idén a Széchenyi utcai református templomban volt, ahol a város katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorai imádkoztak együtt a hívekkel. A nyolcnapos eseménysorozat Spányi Antal megyés püspök tanításával kezdődött.

Az ökumenikus imahét hatodik napja Székesfehérváron – FOTÓK!

Székesfehérvár – Az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-templomban gyűltek össze Fehérvár különböző felekezetű hívei az ökumenikus imahét hatodik napján, hogy megélve az egységet köszönetet mondjanak Istennek keresztény örökségükért és az Úr szabadító és megváltó cselekedetéért a történelemben.

Az ökumenikus imahét ötödik napja Székesfehérváron

Székesfehérvár – A 2018-as ökumenikus imahét ötödik napján a székesfehérvári evangélikus templomban gyűltek össze a különböző felekezetű hívek, hogy együtt imádkozzanak Isten népéért. A karibi-térség keresztényei erre a napra, az egységre hívó közös imádságra az elesettek támogatását, a szegények megsegítését ajánlották alaptémául.

Az ökumenikus imahét negyedik napja Székesfehérváron – FOTÓK!

Székesfehérvár – A Krisztus-hívők egységében tartott 2018-as ökumenikus imahét negyedik napján Székesfehérváron a Budai úti református templomban gyűltek össze a város felekezeteinek hívei, hogy lelkipásztoraikkal együtt imádkozzanak Isten népéért. Az igehirdető Révész Lajos baptista lelkész volt.

Az ökumenikus imahét harmadik napja Székesfehérváron – FOTÓK!

Székesfehérvár – A Székesfehérváron meghirdetett 2018-as ökumenikus imahét harmadik estéjén ismét a baptista imaházban gyűltek össze a Krisztus-hívők. Az erre az évre kiadott istentiszteleti útmutató szerint Pál apostol tanítása adta az est alapfelvetését: „Tested a Szentlélek temploma”. Ez az Ige arra szólította fel a felekezeteket, hogy közösen küzdjenek egy olyan társadalomért, amely megbecsüli az emberi méltóságot, nem állít akadályokat Isten gyermekei elé, hanem lehetővé teszi számukra, hogy szabadságban éljenek.

Az ökumenikus imahét második napja Székesfehérváron – FOTÓK! VIDEÓ!

Székesfehérvár – 2018. január 22-én a Krisztus-hívők egységéért szervezett imahét második alkalma Székesfehérváron a baptista imaházban zajlott, Tóth Tamás katolikus esperes, plébános tanítása hangzott el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Székesfehérvár csatornájára