akadálymentesítés

Győzelem mégis! – Riportfilm Szekeres Pál vívóról

Budapest – Az Evangélikus riportok című TV műsor legutóbbi adásában Szekeres Pál olimpikonnal Nagy László beszélgetett. A cikk végén található videón túl a lelkész, szerkesztő gondolataival is megismerkedhetnek.

„Kérem azt a plusz kaput a templomomra…” – Az akadálymentesítésről

Budapest – Régi templomaink építésekor még nem volt szempont az akadálymentesítés, ma azonban ez sokaknak okoz fejtörést. Muntag Vince fiatal irodalomkutatóval saját, kerekes székes tapasztalatairól és a mozgássérültlét teológiai mélységeiről, a kelenföldi evangélikus gyülekezet vezetőivel pedig egy sikeresen megvalósult akadálymentesítés tanulságairól beszélgettünk.

„Én mozgássérült szeretnék lenni” – Interjú Muntag Vincével

Budapest – Muntag Vince, a kerekesszékes egyetemi hallgató sok szempontból különleges. Mozgássérültként látszólag röghöz kötött, mégis olyan szellemi magasságokba vezet el, ami legtöbbünk számára elérhetetlen. A Fazekasban érettségizett, kétszeres OKTV és OTDK első helyezett, szervezett Ottlik-konferenciát, publikált a Jelenkorban. A lakóhelyéhez legközelebb eső templomba nem tud egyedül bemenni, sem felszállni a trolira.

Akadálymentesítési örömünnep Kelenföldön

Budapest – A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség temploma akadálymentesítési munkálatai befejeződtek.
Feliratkozás RSS - akadálymentesítés csatornájára