harangláb

Orosháza alapítására ünnepségsorozattal emlékeznek

Orosháza – A településalapítás 275. évfordulóját ünnepségsorozattal teszik emlékezetessé az orosháziak. Az 55 éves díszítőművészeti kör tagjai kiállítással tisztelegtek az ősök előtt, volt már városismereti vetélkedő a fiataloknak, zenei csemegét kínált az idén 90 éves Orosházi Fúvószenekar – szerdán programban gazdag napja volt Orosházának.

Nyolcvan éves a brennbergi evangélikus harangláb

Sopron – A haranglábat 80 évvel ezelőtt szentelte fel Kapi Béla püspök, amelyre emlékezve ünnepséget és koszorúzást tartottak Brennbergbányán.

Templom születik – adakozásra buzdítunk!

Felhívással fordulunk az egyházunkat támogatókhoz. A pestszentimrei Kastélydombi Luther-kápolna tervei immáron elkészültek, az alapkő letételére 2016. pünkösdjén kerül sor. Már csak pár kő felépítése választja el az itteni missziói gyülekezetet attól, hogy templomuk felépüljön. Adományokat várnak számlaszámukra, hogy egy-egy téglányi segítséggel támogassuk őket abban, hogy álmuk valóra válhasson. Az evangelikus.hu oldalán nyomon követheti az építkezés alakulását.

„Erős torony az Úr neve” – Újraszentelték Maglód legrégibb épületét, a Haranglábat

Maglód – Maglód legrégibb épülete, az Öregfalu fölött magasló evangélikus templomtól mintegy 200 méterre álló, 1720 körül épült harangtorony. Ahogy a helyiek nevezik: „Harangláb.” Ennekújraszentelésére került sor 2014. szeptember 27-én, szombaton, a 16. Maglódi Szlovák Nap keretében.
Feliratkozás RSS - harangláb csatornájára