Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye

Esperes és egyházmegyei felügyelő iktatása volt Nagyszénáson

Nagyszénás – A Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyében beiktatták a most megválasztott egyházmegyei vezetőket, Lázár Zsolt esperest és Nagy Róbert egyházmegyei felügyelőt. Megtelt a nagyszénási evangélikus templom, ahol még soha nem volt esperesiktatás az idén 200 éves gyülekezet történetében.

Egyházmegyei felügyelőt iktattak be Gyulán

Gyula – 2016. április 17-én iktatta be hivatalába Kondor Péter esperes a Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegye új felügyelőjét, Liska Andrást. Az iktatásra a zsúfolásig megtelt gyulai evangélikus templomban, istentisztelet keretében került sor.

Kiszabadultak a lelkészek

Szarvas – Az ima ezúttal nem segített, agytekervényeiket és logikai képességüket kellett megcsillogtatni a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye lelkészeinek. A lelkészi munkaközösség tagjai 2016. február 18-án egy rendhagyó találkozón vettek részt, ahol kiléptek a megszokott keretekből, és a közösségépítésre helyezték a hangsúlyt.

Orosházán találkoztak a Déli Evangélikus Egyházkerületből a Bács-Kiskun-, a Kelet-Békési és Nyugat-Békési Egyházmegyék világi vezetői

Orosháza – Napsütéses meleg idővel várta Orosháza a Déli Evangélikus Egyházkerületben második alkalommal megrendezésre kerülő regionális tisztségviselői konferenciára érkező vendégeket.
Feliratkozás RSS - Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye csatornájára