Bethesda Gyermekkórház

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti református gyermekkórház dolgozói

A Jerusalemához, a tavalyi évben nagy sikert aratott tánckihíváshoz csatlakoztak idén húsvétkor a Bethesda Gyermekkórház dolgozói is. Az április 3-án közzétett klippel, amit egy nap alatt több mint háromszázezren néztek meg, kívánnak reményteli húsvétot.

Sztehlo Gábor kapta a posztumusz Magyar Örökség-díjat

Budapest – Társadalmunk elismerésének jeleként a nemzeti örökség része lett Sztehlo Gábor evangélikus lelkész élete és szolgálata. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében került sor a Magyar Örökség-díj átadóünnepségére március 23-án.

Átadták az Anyák házát a budapesti Bethesda Gyermekkórházban

Budapest – Mérföldkőhöz érkezett a gyermekek hozzátartozóinak méltó elhelyezése a Bethesda Gyermekkórházban: 2015. november 19-én ünnepélyesen átadták az Anyák Házát. A gyermekeiket a tartós kórházi kezelésre kísérők elszállásolására egy eddig használaton kívüli és alapos felújításra szoruló épületet alakítottak át. Az ország távolabbi részeiről érkező szülők rendezett körülmények között maradhatnak gyermekeik közelében, így közvetlenül is segíthetik gyógyulásukat. A kezdeményezés egyedülálló Magyarországon.

A keresztény vezetés szemlélete – Beszélgetés dr. Velkey Györggyel, a Bethesda-kórház főigazgatójával

Budapest – Dr. Velkey György az egyik legelismertebb egészségügyi intézménynek, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának immáron több mint tíz éve igazgatója. A GLS nemzetközi vezetői konferenciára a főigazgatót előadónak hívták, hogy beszéljen a keresztény szemléletű vezetés alapjairól. Az intézményigazgatót az evangelikus.hu a vezetésről, egészségügyről, saját tapasztalatairól kérdezte.
Feliratkozás RSS - Bethesda Gyermekkórház csatornájára