cserkész

Rendhagyó módon táboroztak a cserkészek Gérce mellett

Szombathely – Gérce – Rendhagyó volt a 735. számú Reményik Sándor Cserkészcsapat idei tábora, hiszen a Magyar Cserkészszövetség III. Kerülete őrsvezetőképző táborának altáborában vettek részt a gyerekek, Gérce mellett. Ennek oka a koronavírus-járvány volt. Közösen egyszerűbb volt kivitelezni és betartani az előírt járványügyi óvintézkedéseket. A Credo Rádió meglátogatta a kiscserkészeket a táborban, élménybeszámolóikat osztjuk meg mi is honlapunkon.

Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

„Legyen bennetek Isten szeretete, a haza tisztelete, az embertárs megbecsülése. Nem megszokott a kitartás, az elköteleződés, de Isten hűségére számíthatunk. Az utóbbi időben a személyes találkozást kerülni kellett. A személyes kapcsolatok nélkül nincs élő közösség. Ameddig van lehetőségünk találkozni, tegyük meg! Mindez ideig megsegített minket az Úr!” – vallja Óvári Péter evangélikus lelkész, aki beszámolót küldött szerkesztőségünknek a péteri gyülekezet cserkészeinek táboráról.

Táboroztak a péteri cserkészek

Péteri – A péteri 1121. Számú Földváry Boér Elemér Cserkészcsapat tábora volt az Ó-hegyen. Ez immáron a harmadik év volt, hogy idén augusztus 5–7. között családokkal táboroztak együtt. Az alábbiakban személyes beszámolójukat olvashatják.

Cserkészek nyara az evangélikus iskolában

Orosháza – A nyár első felében sem tétlenkedett az Orosházán működő Székács József Evangélikus Iskola cserkészcsapata. A mozgalom új tagjai már letették ígéretüket és fogadalmukat, a nyárra szervezett kirándulásaiknak azonban még nincs vége.

Cserkésztábor Nemeskoltán

Nemeskoltán tartotta nyári táborát a 735. sz. Reményik Sándor Cserkészcsapat. Az őrsvezetők élménybeszámolóit olvashatják.

Cserkészek találkoztak az orosházi evangélikus iskolában

Orosháza – Cserkésztalálkozó helyszíne volt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 2019. február 7-én. Az intézmény cserkészcsapatának foglalkozásán a Szegedről érkezett vendégek is részt vettek.

Repülőcserkészeket avattak Győrött

Győr – 2015. április 19-én repülőcserkészeket és cserkészeket avattak Nádorvárosban, az evangélikus templomban. 14 győri gyermek ölthette magára először a pilóta kék inget és a sárga nyakkendőt és vehette át a Győri Aeroklub Egyesület és a Győr-Pér Airport Kft. ajándékát, az arcképes repülőcserkész igazolványt.

Vizsgáztak a szombathelyi cserkészek

Szombathely – A 735-ös Reményik Sándor cserkész csapat próba napján 9 cserkész- és kis cserkész jelölt vizsgázott. A próbát mindenki teljesítette. Cserkész és kis cserkész avatásuk június 4-én lesz a szombathelyi evangélikus templomban az ünnepi istentisztelet kertében. A próbák után a cserkészek együtt szalonnáztak a templomkertben.

Evangélikus igehirdetéssel zárult a cserkészszövetség Nemzeti Nagytábora

Ócsa – A Magyar Cserkészszövetség centenáriumára emlékező ócsai táborban (a Ludovika Zászlóalj gyakorlóterületén) három és félezer külföldi és magyar résztvevő gyűlt össze augusztus 11. és 19 között. 1989 óta nem volt ilyen nagy magyar cserkésztábor. A hivatalos meghívó szerint a Nemzeti Nagytábor 2013 egy olyan rendezvény, amellyel a centenáriumot olyan környezetben ünnepelték a cserkészek, amely a cserkésznevelés egyik legfontosabb és leghatékonyabb színtere: a táborral. Augusztus 18-án vasárnap délután – a zárónapon – a táborlakók a nagyszínpadnál gyűltek össze, ahol Fabiny Tamás evangélikus püspök Mt 17,4 alapján hirdette Isten igéjét. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Észak-Dunántúl egyházi vezetőivel találkozott Buday Barnabás a Magyar Cserkészszövetség elnöke, evangélikus esperes

Budapest – Veszprém – Pannonhalma – Zirc – Több dunántúli egyházi vezetővel, köztük Márfi Gyula érsekkel is találkozott februárban az Magyar Cserkészszövetség Országos Elnökségének két tagja, Buday Barnabás országos elnök és Solymosi Balázs országos vezetőtiszt. Forrás: Magyar Kurír, Veszprémi Főegyházmegye, cserkesz.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - cserkész csatornájára