Gonda László

Mi a helyzet a tolerancia és ökumené terén?

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Theologiai Szemle-szerkesztőbizottsága tudományos ülést tartott a tordai országgyűlés 450. évfordulója kapcsán. A konferencia fókuszában a felekezetek közötti párbeszéd és az abból következő ökumenikus nyitottság állt.

A látható egység felé

Budapest – A Református Egyházak Világközössége 2017 nyarán csatlakozott a megigazulásról szóló közös nyilatkozathoz, mely komoly mérföldkő a felekezetközi párbeszédben. Az ökumenikus imahét alkalmából a nyilatkozatról és az ökumené kérdéseiről beszélgettek Gonda Lászlóval, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatójával, a Magyarországi Református Egyház Ökumenikus Tanácsadó Testületének tagjával. A cikket a Református.hu oldalról vettük át.

Egyházdiplomáciai egyeztetés az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában

Budapest – 2014. október 1-jén az Északi Püspöki Hivatalba látogatott dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára dr. Tombor Bálint kabinetfőnök és dr. Gonda László, a Vallásdiplomáciai Osztály vezetőjének kíséretében.
Feliratkozás RSS - Gonda László csatornájára