Magyar Cserkészszövetség

Átadták a felújított Teleki–Tisza-kastélyt az országos cserkésznapon

Nagykovácsi – Az országos cserkésznapon találkozhattak egymással a határainkon túl és belül élő magyar cserkészek, emellett az idei esemény különlegessége a Teleki–Tisza-kastély megnyitása és bemutatása volt. Az esemény célja a fiatalok egészségre nevelése, a sport megszerettetése, a játszva tanulás cserkészmódszertanának alkalmazása, a hagyományok megélése, valamint az iskolai oktatáson kívüli szabadidős tevékenységben történő részvétel volt. Programjaikat – a felsorolt céloknak megfelelően – önkéntes gyermekek és fiatalok találták ki és valósították meg.

Adventi Út Cserkészekkel

Pécs – Budapest – „Az AÚCS – Adventi Út Cserkészekkel elnevezésű, a közösségi média felületein megvalósuló projekt 2015-ben jött létre. Advent időszakában mindennap egy lelki tartalmakkal teli posztot közlünk, hogy ezzel segítsük mi, cserkészek a lelki felkészülést karácsonyra. Kezdeményezésünk Magyarországról, Pécsről indult el” – írták a Magyar Cserkészszövetség adventi tájékoztató levelében.

„Most tudsz. Segíts! Együtt Kárpátaljáért!” – Megmozdította az összmagyarságot a Cserkészszövetség kárpátaljai közösségtámogató missziója

Budapest – Beregszász – Hatmillió forint értékű adomány gyűlt össze, és ehhez mérhetetlen közösségtámogató erő adódott a „Most tudsz. Segíts! Együtt Kárpátaljáért!” elnevezésű program során. A Magyar Cserkészszövetség a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetséggel és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumával több hónapos akciót indított 2015 áprilisában a nehéz helyzetbe került kárpátaljai ifjúság kisközösségeinek a megsegítésére.

Több mint 300-an sajátították el az élmény pedagógiáját a Magyar Cserkészszövetség akkreditált továbbképzésein

Budapest – A KÖZÖSSÉG ÉRTÉK: Lezárult a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) nagyszabású továbbképzési programja, amelyen az ország 269 iskolájából 320 pedagógus vett részt. Az ingyenes akkreditált kurzusokon a tanórai és tanórán kívüli közösségfejlesztés módszertanába avatták be a közoktatásban dolgozókat.

800 határon túli gyermek táborozik a cserkészekkel a Cser-Készen a Kárpát-medencében táborokban

Budapest – A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! pályázatának jóvoltából 800 határon túli gyermeket táboroztat 2015. augusztus 10. és szeptember 12. között hazánkban.

Égjen a szolidaritás tüze! – Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a cserkészek!

Budapest – Augusztus huszadika nem csak az Államalapítás ünnepe, de egyben a szolidaritás napja is. Ilyenkor világszerte egyszerre, helyi idő szerint mindenhol este kilenckor gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján a nemzeti összetartozás jeleként.

Átvették a betlehemi békelángot a magyar cserkészek Bécsben

Budapest – Bécs – A Magyar Cserkészszövetség hozta el Magyarországra a betlehemi békelángot, amelyet szombaton vettek át egy bécsi evangélikus templomban. Vasárnap a budapesti Fasori református templomban adták tovább a lángot vidéki cserkészdelegációknak és civileknek.

Evangélikus igehirdetéssel zárult a cserkészszövetség Nemzeti Nagytábora

Ócsa – A Magyar Cserkészszövetség centenáriumára emlékező ócsai táborban (a Ludovika Zászlóalj gyakorlóterületén) három és félezer külföldi és magyar résztvevő gyűlt össze augusztus 11. és 19 között. 1989 óta nem volt ilyen nagy magyar cserkésztábor. A hivatalos meghívó szerint a Nemzeti Nagytábor 2013 egy olyan rendezvény, amellyel a centenáriumot olyan környezetben ünnepelték a cserkészek, amely a cserkésznevelés egyik legfontosabb és leghatékonyabb színtere: a táborral. Augusztus 18-án vasárnap délután – a zárónapon – a táborlakók a nagyszínpadnál gyűltek össze, ahol Fabiny Tamás evangélikus püspök Mt 17,4 alapján hirdette Isten igéjét. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Észak-Dunántúl egyházi vezetőivel találkozott Buday Barnabás a Magyar Cserkészszövetség elnöke, evangélikus esperes

Budapest – Veszprém – Pannonhalma – Zirc – Több dunántúli egyházi vezetővel, köztük Márfi Gyula érsekkel is találkozott februárban az Magyar Cserkészszövetség Országos Elnökségének két tagja, Buday Barnabás országos elnök és Solymosi Balázs országos vezetőtiszt. Forrás: Magyar Kurír, Veszprémi Főegyházmegye, cserkesz.hu

„Milyen száz esztendő volt ez?”

Budapest – „Milyen száz esztendő volt ez?" – tette fel a kérdést a cserkészeknek írt levelében Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az elmúlt évszázad szörnyűségeire emlékeztette a hallgatóságot. Forrás: cserkesz.hu, honvedelem.hu, fotó: Tóth László
Feliratkozás RSS - Magyar Cserkészszövetség csatornájára