Tallinn

Felelősség a diaszpóra magyarságáért – Találkozás a Baltikumban

Tallinn – 2018. szeptember 2-án fejeződött be a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetségének közgyűlése Észtország fővárosában, Tallinnban. Az évenként megrendezésre kerülő, négynapos konferencia a diaszpórában élő magyar protestáns gyülekezetek egyik kiemelt fóruma, mely megfelelő keretet adva többek között lehetőséget biztosít a koordinálási, informális és szervezési egyeztetéseknek.

Énekelt imádság a távoli Tallinn városából

Békéscsaba – Az észtországi Tallinn városából érkezett Békéscsabára 2017. október 24-én, kedden a Szent János Templom Kamarakórusa. Magyarországi látogatásuk másik helyszíne előzőleg Budapest volt, ahol vasárnap léptek fel.

Északi körtúrán járt a szegedi ifjúság

Szeged – Északon járt a szegedi evangélikus ifjúság az őszi szünetben. Budapestről indulva Krakkón át Stockholmba repültünk, majd több városban egy-egy napot töltve, először áthajóztunk Helsinkibe, onnan Tallinnba. Ott autót bérelve bejártuk a balti államok nagyobb városait, Tallinnban, Rigában, Vilniusban és Tartúban megszállva, majd ismét hajóval Stockholmból érkeztünk haza a tíznapos kirándulás végén.

Égtájoló: A kifelé fordított pásztorbot

Egyházunk képviseletében, valamint a Lutheránus Világszövetség alelnökeként egy héten belül két kicsi evangélikus egyház érsekiktató istentiszteletére is meghívást kaptam. Az olvasó márisfelkaphatja a fejét: evangélikus érsekek?! Igen, főleg Észak Európában létezik ez a gyakorlat.

Az egyház és a felhőkarcolók

Tallinn – Tallinn legmagasabb felhőkarcolójának építésébe kezdett az Észt Lutheránus Egyház. Ördögi terv mondhatnánk, mert valahogy a felhőkarcolók annak a vadkapitalista világnak a letéteményesei amihez képest az egyházak sokak számára az értékek és az emberség utolsó szigetei maradtak. Nekem legalábbis ez volt az első gondolatom.
Feliratkozás RSS - Tallinn csatornájára