országgyűlés

Országgyűlés: Vita az egyházügyi törvények módosításáról

Budapest – Az Országgyűlés 2019. március 19-én, kedden este az egyházügyi törvény legutóbbi módosításához kapcsolódó jogszabály-változtatási javaslatokról szóló általános vitával folytatta munkáját.

A kereszténység védelme alkotmányos kötelesség lett

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását június 20-án: ennek részeként az állam minden szervének kötelességévé vált az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme.

A vallásszabadság napjává nyilvánította Magyarország Országgyűlése január 13-át

Budapest – Az 1568-ban elfogadott erdélyi vallásügyi törvény jelentősége előtt tiszteleg az Országgyűlés az erről szóló jogszabály elfogadásával, amely a vallásszabadság napjává nyilvánítja január 13-át.

Az egyházak jogállásával kapcsolaban döntött az Alkotmánybíróság

Budapest – Mulasztásos alaptörvény-ellenességet állapított meg az Alkotmánybíróság (AB) 2017. december 20-án szerdán közzétett döntésével annak kapcsán, hogy a „bevett egyház” jogállásának megszerzésére irányuló eljárásban a parlamenti döntésre adott határidő elmulasztásához nem fűződik jogkövetkezmény, és ennek orvoslására hívta fel az Országgyűlést.

Balog: az értékek és az érdekek találkoznak nagypéntek munkaszüneti nappá tételében

Budapest – Az értékek és az érdekek találkozásának nevezte nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki az előterjesztés hétfői, parlamenti ismertetésekor elmondta: a változtatás elfogadása esetén már idén tizenegyre nőhet a munkaszüneti napok száma.

Kudarcként értékelte az egyházügyi szabályozás helyzetét Trócsányi

Budapest – Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége támogatta Trócsányi László igazságügyi miniszter a 2015-ös évről szóló beszámolóját a testület keddi ülésén.

Egyházi államtitkárság: több jogot kaptak a vallási szervezetek

Budapest – Több jogot tudhatnak magukénak a vallási tevékenységet végző szervezetek azáltal, hogy módosította az Országgyűlés az egyházügyi törvényt - állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében. Forrás: MTI

Országgyűlés: Újraszabályozta a parlament az egyházként elismerés rendjét

Budapest – Újraszabályozta szerdán a parlament az egyházként elismerés rendjét, miután négy hónappal ezelőtt az Alkotmánybíróság (Ab) az egyházi törvény több rendelkezését is megsemmisítette. A 237 igen szavazattal, 72 nem ellenében elfogadott új szabályok szerint minden vallási közösség használhatja majd az egyház megnevezést. Forrás: MTI

Elfogadta a parlament az egyházkénti elismerés menetének részletszabályait

Budapest – 2013. június 21-én elfogadta a parlament pénteken az egyházkénti elismerés menetének részletszabályait. E szerint az Országgyűlés vallásügyi, valamint nemzetbiztonsági bizottsága kap feladatot az elismerési eljárásban, mielőtt a Ház összevont vitában meghozza döntését. Forrás. MTI

OGY: Zárószavazás várható az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban

Budapest – Az egy évvel ezelőtt benyújtott új földtörvényt is megszavazhatja az Országgyűlés a mai ülésén, amelyen összesen tizenhét előterjesztést fogadhatnak el a képviselők. Forrás: MTI

Oldalak

Feliratkozás RSS - országgyűlés csatornájára