Amerikai Evangélikus Egyház

Tudnivalók az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Global Mission ösztöndíjairól

Budapest – Az alábbiakban az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Global Mission ösztöndíjairól olvashatnak információt.

Lehetőség megismerni egy másik kultúrát és az ott élők hitét – Evangélikus ifjúsági fesztivál Houstonban

Houston – Kérlek, egy kicsit csukd be a szemed, képzeld el egy átlagos napod. Csak nagy vonalakban, minden szokással, berögződéssel együtt. És most képzeld el mindezt hétórás időeltolódással, egy másik kontinensen, több mint nyolcezer kilométerre a hazádtól, kizárólag ismeretlen emberek között, közel egy hónapig. Egyszerre elképesztő és ijesztő, igaz? Azonban valami, valami nem is olyan apró dolog mintha megszüntette volna a távolságokat, a kontinenseket és a különbségeket. Ez a valami egymás és Isten szeretete volt. Nekem ebben volt részem 2018. június 15. és július 9. között Amerikában. De hadd legyek egy kicsit konkrétabb, hogy megpróbáljam átadni mindazt, amit a Magyarországi Evangélikus Egyház küldötteként átélhettem ott.

Segítőket várnak amerikai nyári táborokba!

Budapest – Tudunk egy egyedülálló lehetőséget arra, hogyan gyakorold az angol nyelvet úgy, hogy teljes ellátást, sőt még zsebpénzt is kapj ezért!

Politika és kampányolás az egyházban? – Az Amerikai Evangélikus Egyház nem kér belőle

Bár az amerikai sajtó mostanában az Affordable Care Act (másnéven Obamacare) eltörléséről és az FBI igazgató menesztésétől volt hangos, egy apró elnöki rendelet felforgatta az egyházi világot a tengerentúlon. Ebben a Donald Trump által jegyzett rendeletben az egyházaknak, kisebb vallási csoportoknak és egyházi jótékonysági szervezeteknek politikai szerepvállalásának lehetőségeit bővítették. Például egy munkaadó az Obama-elnökség alatt nem tagadhatta meg az alkalmazottaktól a cég által biztosított egészségügyi költségek egy részét, ami pl. az abortuszról vagy a fogamzásgátlásról rendelkezik, most már ezt megteheti.

Idén ismét fiatal amerikai önkéntesek indultak magyarországi szolgálatra

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház évről évre önkéntes szolgálatot végző fiatalokat fogad. A fasori evangélikus templomban 2016. szeptember 13-án közös kibocsátó istentiszteletet tartottak az új önkéntesek és magyarországi mentoraik részvételével.

Amerikai önkéntesek látogattak az Északi Püspöki Hivatalba

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatalok felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház immáron harmadik alkalommal fogadhatott önkéntes szolgálatot végző fiatalokat. Az Északi Püspöki Hivatalban 2014. október 8-án Fabiny Tamás püspök fogadta őket.
Feliratkozás RSS - Amerikai Evangélikus Egyház csatornájára