Mátrai Zoltán

A földet nem lehet home office-ban művelni – Podcast Mátrai Zoltán agrármérnökkel

Budapest – Fonyód – A magyar mezőgazdaságot hogyan érintette az új koronavírus-járvány? Mi egyénileg mit tehetünk a magyar mezőgazdaságért? Ezek mellett a kérdések mellett arra is kerestük a választ, hogy születtek-e kreatív megoldások, jobban támogatjuk-e a magyar termékeket a járvány idején? Teremtett világ védelme, a magyar termőföl értékelése – mind-mind szóba kerültek legújabb podcastunkban. Mátrai Zoltán agrármérnököt, a Somogy-Zalai Egyházmegye felügyelőjét Kézdi Beáta az Evangélikus Élet magazin megbízott felelős szerkesztője kérdezte.

Nem csak láthatóan evangélikus

Siófok – Immáron harmadik alkalommal írták ki a Magyarország Legszebb Birtoka nagydíjat, melynek nagyszabású díjkiosztó gálaestjét 2019. augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban. A rendezvény főszervezője, ötletgazdája, az Agrotrend cégcsoport vezetője, Mátrai Zoltán, aki a Somogy-Zalai Egyházmegye felügyelője. A mezőgazdaság értékes szereplőin, a gazdászélet neves személyiségein túl a rendezvényen számos evangélikus is felbukkant. Mátrai Zoltánt arról is kérdeztük, hogyan látszik meg a gazdász világban valakin az, hogy egyházunk tagja.

A Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperesét iktatták be

Balatonboglár – Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperesét és felügyelőjét iktatták be a balatonboglári evangélikus templomban 2018. június 1-jén, pénteken. Az eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

„Isten elítéli a bűnt, de megmenti a bűnösöket” – Miért kellett mennie Czöndör Istvánnak Balatonboglárról? – FRISSÍTVE!

Balatonboglár – A napokban számos cikk jelent meg arra vontakozóan, hogy a balatonboglári evangélikus lelkészt, Czöndör Istvánt, a Veszprém megyei Lovászpatonára helyezte eddigi szolgálati helyéről püspöke, Szemerei János. Aláíráshamisítás, fiktív jegyzőkönyvkészítés, politikai szerepvállalás, vagy esetleg gyülekezeti belső ellentét? Mi áll a háttérben? Az evangelikus.hu belenyúlt a darázsfészekbe. Fekete-fehér válaszok nincsenek, de hissszük és valljuk, hogy az egészséges egyházi élet kialakításához szükséges a jövőben az ilyen kényes ügyek átbeszélése is.
Feliratkozás RSS - Mátrai Zoltán csatornájára