Torzsa Tamás

Évszázadokon átívelő kegyesség

„Fontos számunkra, hogy gyülekezetként mindenkit megszólítva, egyre nagyobb testvéri közösséggé épülhessünk” – mondja a Szügyi Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze. Torzsa Tamás 2014 óta látja el a lelkészi szolgálatot a Nógrád megyei Szügyön, Csesztvén, Patvarcon és Mohorán. Az Isten tervébe való belesimulásról, a nógrádi kegyességről és a mindig nyitott evangélikus közösség szolgálatáról is beszélgettünk vele.

Nógrádi missziói nap

Szügy – „Boldog nemzet” mottóval került megrendezésre az idei nógrádi egyházmegyei evangelizáció augusztus 5-én vasárnap délután. A helyszín ezúttal nem a szabad tér volt, hanem egy templom: az egyházmegye legnagyobb evangélikus temploma Szügyön.

Adventi válaszok

Szügy – Három estét átölelő adventi evangelizációs sorozatot tartottak a Szügyi Evangélikus Egyházközségben. Az igehirdetési alkalmakon a sorozat központi Igéjére, Jézus Krisztus kérdésére: „Hát ti kinek mondotok engem?” (Mt 16,15) – hangzott válaszként az örömhír; az egyházközségből származó Török Anett lelkésznő, Csadó Balázs lelkész és Chikán Katalin lelkésznő szavaival.

Konfirmáció: Öröm és megerősítés a Szügyi Evangélikus Egyházközségben

Szügy – Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra... (1Thessz 5,16-18) – szólt az ige az ünneplő szügyi gyülekezetben, útbaigazító szóként a frissen konfirmált nyolc ifjúhoz, akik miután kiállták a konfirmációi vizsga záporozó kérdéseit, bátran és hittel megfelelve rájuk, énekeskönyvi énekek zengedezésével is bizonyították szándékuk komolyságát.

Beiktatták Torzsa Tamást Szügyön

Szügy – A Szügyi Evangélikus Egyházközségben 2014. október 5-én, a 15 órakor kezdődött ünnepi istentisztelet keretében, Szabó András a Nógrádi Egyházmegye esperese beiktatta parókus lelkészi szolgálatába Torzsa Tamás lelkészt.
Feliratkozás RSS - Torzsa Tamás csatornájára