Györe Balázs

Gyűjtőszenvedély és közösségépítés

A Nyíregyházán élő Györe Balázs vállalkozásoknak ír pályázatokat, de ő a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye pályázati referense is, emellett egyházunk gyermek- és ifjúsági bizottságának tagja. Most mégsem ezek miatt kerestük meg, hanem azért, mert két, nem egészen mindennapi szenvedélye is van: mintegy negyedszázada gyűjti a telefonkártyákat, illetve csaknem tizenöt éve szervezi a keresztény iskolások tájékozódási túráját.

Térkép szerint a természetben és az életben – Interjú a keresztény iskolások tájékozódási túrájáról Györe Balázs főszervezővel

Bükkszentkereszt – Késő este indultak Bükkszentkeresztről, és legkésőbb másnap kora délutánig oda is tértek vissza a keresztény iskolások tájékozódási túrájának (KITT) résztvevői. Április második hétvégéjének péntek–szombatján mintegy másfél száz fiatal járta a Bükk erdőségeit, mászott fel kaptatóira, ereszkedett alá völgyeibe, hogy a stratégiai csapatverseny menetlevelének minél több kérdésére választ leljen. A több mint egy évtizedes kezdeményezés háttéréről az ötletgazdát, Györe Balázs főszervezőt kérdeztük.

Lezajlott a jubileumi KITT a Bakonyban

Bakonybél – 10 éves a Keresztény Iskolások Tájékozódási Túrája (KITT). 10 év alatt sok minden történt. A kezdeti résztvevői létszám megnégyszereződött, alkalmanként 160-180 fiatal indul neki a sötét erdőnek, hogy minél több pontot szerezzen. Vagy csak a kalandért. Mert erről a rendezvényről az is élményekkel megy haza, aki el sem hagyta a szállásnak helyt adó települést. A 20. Bakony Keresztény Iskolások Tájékozódási Túráján jártunk Bakonybélben.
Feliratkozás RSS - Györe Balázs csatornájára