Szabóné Mátrai Mariann

Szabóné Mátrai Mariannát köszöntjük 70. születésnapján!

Budapest – Szabóné Mátrai Marianna nyugdíjas evangélikus lelkész korábban a Déli Egyházkerület püspökhelyetteseként, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének vezetőjeként, valamint a Lelkipásztor főszerkesztőjeként is teljesített szolgálatot egyházunkban. 70. születésnapján a Luther Kiadó egy kiadványából, honlapunk videóiból és vele készült cikkeiből válogattunk egy csokorra valót, ezekkel köszöntjük őt. Isten éltesse sokáig!

Bemutatták a Visszhang című könyvet

Csömör – 2019. december 8-án a csömöri evangélikus gyülekezeti házban került sor a Luther Kiadó kötetének a bemutatójára, amely a Visszhang – Imádságok, olvasmányok címet viseli. Szabó Lajos szerkesztővel Boda Zsuzsa beszélgetett. Áhítatot tartott Szabóné Mátrai Marianna.

Lehetőségek és korlátok között – Beszélgetés a hitoktatásról Fábri Györggyel és Kodácsy-Simon Eszterrel

Budapest – A második tanévben vagyunk. Villámtempóban készültek tantervek, próba- és végleges tankönyvek, szabályrendeletek és módosítások. Lassan megszokjuk, hogy mit, milyen felületen, milyen határidőre kell jelenteni. Rendeztünk fórumokat, konferenciákat, vitákat és tájékoztatókat. Éles fordulatot vett az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) képzési rendszere. Már bőven vannak tapasztalataink, és megijedünk, ha a jövő tanévre gondolunk, meg a következőre. Hit- és erkölcstanoktatás az iskolákban. Fábri Györgyöt, az Északi Egyházkerület felügyelőjét kérdeztük a témában, mert véleménye nem mindig simul az átlagba és Kodácsy-Simon Esztert, a Hittanstratégiai Munkacsoport vezetőjét, mert nagy valószínűséggel ő látja a legteljesebb képet. Szabóné Mátrai Mariann interjúja.
Feliratkozás RSS - Szabóné Mátrai Mariann csatornájára