2016

9 dolog, ami miatt mégsem volt annyira rossz 2016

2016 végét sokan várták már, a legtöbben rossz évként értékelték, ami nem csoda, hiszen a világpolitikai helyzet egyre aggasztóbb, a közel-keleti konfliktus sem oldódott meg, sőt, még inkább elmérgesedni látszik, ráadásul sorra haltak meg azok az ikonikus hírességek, akik több generáció zenei ízlését formálták.

2016 legkedveltebb, legmegosztóbb, legolvasottabb cikkei a KötőSzó blogon

Eltelt egy év, számunkra az első teljes esztendő, ezért talán a legfontosabb is. Összegyűjtöttük az elmúlt év 300 bejegyzése közül a legkedveltebb, legnagyobb vihart kavaró cikkeket és a számunkra legkedvesebbeket is. Írjátok meg ti is, melyik volt a kedvencetek, és miért.

A jövőért elkötelezve – Kerületi közgyűlés Délen

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium adott otthont a déli kerület közgyűlésének az idei Márton-napon. Otthont a szó szoros értelmében, hiszen fölfele baktatva a lépcsőn körülvettek minket az iskolai diákjai által készített reformációs zászlók: tízéves fiúk girbegurba öltései, szép, könnyű kézzel rajzolt motívumok, 95 tétel lepedőnyi zászlóra írva. Mindenki hozzájárult a saját keze munkájával az ünnephez, a reformáció jubileumi évéhez.

Rendhagyó helyszínen, megszokott témákkal – Kerületi közgyűlés Nyugaton

Révfülöp – Rendhagyó helyszínen, a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartották a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület őszi közgyűlését 2016. november 10-én, csütörtökön délután. A példás rövidségű ülésen elsősorban az elmúlt időszak tanulságai, valamint a jövő évre tervezett programok kerültek napirendre.

Több ezren adták magukat a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióhoz

Budapest – 2016. október 9-ével lezárult az idén kilencedik alkalommal megrendezett, 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű, háromnapos szociális önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Budapest fővárosnak a támogatásával. A 72 óra kompromisszum nélkül szlogenje idén az „Add magad!” volt, e szlogen mentén országszerte közel 8000 önkéntes 330 projektben végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát, hogy szebbé, élhetőbbé tegyék környezetüket, és példát mutassanak: közösen, összefogva egymásért jobb lehet a világ. Nem csak 72 órára. Az akció fővédnökeként Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője is aktív résztvevője volt a 72 órának.

Állj a lábadra! – Országos evangelizációt tartottak a Deák téren

Budapest – Rengetegen jöttek el szerte az országból, sőt határon túlról is a Deák téri evangélikus templomban 2016. október 8-án tartott országos evangelizációra, amelyet egyházunk missziói bizottsága szervezett idén is.

Áldások – Áhítatok a 2016-os Szélrózsa-találkozón – VIDEÓK!

Mátrafüred-Sástó – A 2016-os Szélrózsa-találkozó reggeli és esti áhítatain az evangélikus gimnáziumok küldöttségei és iskolalelkészei szolgáltak. Voltak határon innen és túlról is. Hegyeket másztunk meg, azok csúcsán vagy épp tövében húzódtunk meg és elmélkedtünk.

Áldások: tettek és kommunikáció – Főelőadások a Szélrózsa-találkozón

Mátrafüred – Sástó – Az idei Szélrózsán a napindító áhítatok után – a védett idősávban – került sor a főelőadásokra. Az áldás témakörében három hiteles előadó szólalt meg, egy református lelkész, egy drogtól szabadult író és egy katolikus pap, mentálhigiénés szakember. Nézzük, milyen üzenetet tartogattak a résztvevőknek.

Isten erőterében lévő áldás lehetünk – Tamás-misével ért véget a Szélrózsa-találkozó

Mátrafüred – Sástó – Tamás-mise hozta még egyszer és utoljára össze a Szélrózsa-találkozó résztvevőit 2016. július 31-én, a Kékes-színpad elé. Az alkalmon Benkóczy Péter kőbányai lelkész prédikált.

Napfény, Jézus, rock and roll – Szélrózsa-találkozó 3. nap

Mtrafüred – Sástó – Wolf Kati és Novák Katalin látogatása, Palya Bea és egy tíz éve várt Promise koncert ragyogta be a Szélrózsa pénteki napját - a tegnap óta várt napsütés mellett. Számos izgalmas előadásra is ellátogattunk: szó volt szabadságról, reformációi örökségről, Jézusról és a rock and rollról is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 2016 csatornájára