Philip Yancey

Philip Yancey előadást tartott a Deák téren

Budapest – Hol van Isten, amikor fáj? címmel Philip Yancey előadást tartott a Deák téri evangélikus templomban 2018. október 13-án.

Az embereknek közösségre van szükségük

Budapest – Magyarországra érkezett Philip Yancey, korunk egyik legnépszerűbb keresztény írója, aki október 12-én a debreceni református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart majd ingyenes előadást Hol van Isten, amikor fáj? címmel magyarul is megjelent könyve kapcsán. A Harmat Kiadó meghívására feleségével együtt nálunk tartózkodó szerzőt első benyomásairól kérdeztük.

Magyarországra érkezik Philip Yancey

Budapest – A Harmat Kiadó meghívására Magyarországra érkezik Philip Yancey, korunk egyik legnépszerűbb keresztény írója, aki október 12-én a debreceni református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart ingyenes előadást. A szerző – akinek könyveit világszerte negyven nyelven, több mint 15 millió példányban adták ki – Hol van Isten, amikor fáj? címmel megrendezett eladói körútja során Kárpátaljára is ellátogat.

Keresztyénség és politikum – Dr. C. Everett Koop személye kapcsán

Philip Yancey: Kerülő utak a boldogsághoz (Harmat Kiadó, Bp. 2010) című könyvének 8. fejezetében a politikai valóság és a keresztyén erkölcs találkozásáról van szó egy olyan orvos személyében, aki az 1980-as években Amerika tiszti főorvosa lett konzervatív keresztyén létére. Dr. C. Everett Koop személye kapcsán érdemes elgondolkodnunk a témáról.

Hídépítő pszichiáter az élet sűrűjében – Robert Coles

November elején „véletlenül” fedeztem fel Ph. Yancey-t a Somogyi Könyvtárban, Gabi lányom hazautazása után. A polcok között tébláboltam, és egy visszavitt Jézus-könyv után, amely felbosszantott képtelen állításaival [Jézus fegyveres felkelő volt], megakadt a szemem ezen a könyvcímen: Jézus másként (ezt is a Harmat Kiadó adta ki, 2009-ben). Bizalmatlan voltam, de azért belelapoztam, majd kikölcsönöztem, mert megnyerte a tetszésemet az ügyes írói fogás.

Megjelent Philip Yancey: Az imádság című könyve

Budapest – „Kétféleképpen reagálhatunk Isten hallgatására. Elcsüggedhetünk, elmerülhetünk a bűntudatban és az önvádban. Vagy eltelhetünk várakozással, hiszen Isten bizonyára azt szeretné, hogy mélyebben megismerjük őt. A két reakció között a különbség: ég és föld."
Feliratkozás RSS - Philip Yancey csatornájára