Heinrich Bedford-Strohm

Hamarosan megszólal Németország összes harangja

A németországi evangélikus és katolikus egyházközségeket arra kéri a Német Püspöki Konferencia, hogy a koronavírus-járvány idején a „bizakodás jelét” adják egy ökumenikus harangozással. A nagyhét kezdetén, április 5-én, virágvasárnap 19.30-kor, valamint április 12-én, húsvétvasárnap 12.00-kor egyaránt meg kell szólaltatni valamennyi németországi templom harangját.

Hiányoznátok nekünk!

Berlin – Heinrich Bedford-Strohm tartományi püspök, a Németországi Protestáns Egyház tanácsának elnöke felszólította az európai egyházakat az Európai Békeprojekt támogatására. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a nagy-britanniai események kapcsán, és rámutatott az egyházak felelősségére, amely jelentősen hozzájárulhat Európa egységének megtartásához.

Huber és Käßmann a legfontosabb értelmiségiek körébe tartoznak Németországban

Berlin – Margot Käßmann korábbi német püspök, Wolfgang Huber berlini nyugalmazott püspök és Heinrich Bedford-Strohm, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) jelenlegi vezetője is felkerült arra a százas listára, amelyet a Cicero nevű politikai havi magazin jelentetett meg februári számában. Ez már a hatodik alkalom, hogy a lap listázza a száz legjelentősebb, német anyanyelvű entellektüelt. Az első helyen ezúttal Peter Sloterdijk filozófus áll.

Bírálta Seehoferéket a német protestánsok vezetője

München – A német protestánsok vezetője egy interjúban kritizálta a bajor politikusokat migrációval kapcsolatos kemény megszólalásaik miatt.

A nap amikor minden Barack Obamáról szólt

Berlin – Nem kevés várakozás és vita előzte meg a Kirchentagra érkező Barack Obama korábbi amerikai elnök látogatását. Voltak olyan vélemények is, hogy Angela Merkellel való fellépése csak egy jó politikai húzás, amellyel a kormányzó párt kancellár asszonya választási kampányát akarja megtámogatni az egyházi adót fizetők pénzéből és persze az evangélikus egyház pedig ennek fényében sütkérezik. Nézzük, mi is volt valójában?

A pápa német evangélikus egyházi vezetőket fogadott – Frissítve!

Róma – A reformáció 500. évfordulója alkalmából 2017. február 6-án magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa katolikus egyházfő a Németországi Protestáns Egyház (EKD) képviselőit. Jelen volt az alkalmon Heinrich Bedford-Strohm püspök és Anette Kurschus helyettes tanácselnök is.

Magyar miniszter és német püspök a menekültekről: kibékíthetetlen ellentét, érthetetlen szeretet – Mi van, ha a németek lesznek Európa szeretői? Milyen szerep vár a magyarokra?

Magyarországon két dolog áll meghatározó német befolyás alatt: az egyik a magyar gazdaság, a másik az evangélikus teológia. Ritka együttállásként az utóbbi években mindkét ország politikai elitjében meghatározó a protestáns elem. De hiába ez vagy az a párhuzam, a lelkiállapot mégsem közös. Gondolatok Balog Zoltán miniszter és Heinrich Bedford-Strohm bajor evangélikus püspök menekültkérdésről folytatott disputájáról, Európáról, németekről és magyarokról, lelkiségről és gazdaságról.

Balog Zoltán és a bajor püspök szikrázó vitája öleléssel ért véget

Budapest – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Heinrich Bedford-Strohm bajor tartományi püspök beszélgetett a reformáció és az egyház jövőjéről, de leginkább a menekültkérdés egyházi és politikai, magyar és német álláspontjairól szombaton a Föld Sója Közép-Európai Keresztény Találkozón.

A müncheni pályaudvaron fogadta a menekülteket a bajor evangélikus püspök

München – „Ma Marx bíboros ebédre hívott, hogy különböző témákat megbeszéljünk. Spontán aztán úgy döntöttünk, hogy a müncheni pályaudvarra megyünk, hogy az oda érkező menekülteket üdvözöljük és köszönetet mondjuk a bevetésen lévőknek, önkéntes segítőknek” – írta a bajor evangélikus püspök Heinrich Bedford-Strohm a tegnapi napon Facebook profiljában.

Az Egyházak Világtanácsa gratulált a Német Protestáns Egyház új elnökének

Genf – Dr. Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, gratulált Heinrich Bedford-Strohmnak a Németországi Protestáns Egyház (EKD) újonnan megválasztott elnökének.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Heinrich Bedford-Strohm csatornájára