Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház

Diakónia határokon belül és határokon túl

Nyíregyháza – Rendhagyó szemináriumi programra indult az Evangélikus Hittudományi Egyetem két külföldi ösztöndíjas hallgatója, Noora Mattila a finnországi Joensuuból és Simon Hansbauer a németországi Neuendettelsauból. A szeminárium úti célja a nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet és intézményrendszere volt, hogy közvetlen látogatások és beszélgetések alapján ismerkedhessenek meg a külföldi hallgatók a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatával.

Az evangélikus gyülekezetnek ajánlotta fel rádiógyűjteményét

Nyíregyháza – Szikora András hangmérnökként a Magyar Rádió nyíregyházi stúdiójában dolgozott. A ma már nyugdíjas férfi szakmájából adódóan ismert emberek hangjait kezdte gyűjteni. De még ennél is nagyobb szenvedéllyel gyűjtötte egész életében a régi rádiókat, lemezjátszókat, magnetofonokat, stúdióberendezéseket. Jelenleg Andrásnak összesen 380-400 ilyen jellegű tárgya van, amelyeket a hanggyűjteménnyel együtt felajánlott a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház számára. A tervezett állandó kiállításon helyet kapnának a tirpákság életét feldolgozó anyagai is.

„A segítés nem lehet ideológiai alapú” – Interjú Laborczi Géza lelkésszel

Nyíregyháza – Az embernél természetes igény a gondolkodás megújulásának a lehetősége, szükségessége. Lehet másként gondolkodni saját magamról, másról, de lehet másként gondolkodni Istenről is. A bizalmi gondolkodás megújulása ennek a folyamatnak a szíve-lelke. A jézusi – (szeretet-bizalom) – radikalizmus alapja ez a megújulási képesség – mondja Laborczi Géza evangélikus lelkész. Nagy Miklós interjúja.

Jót enni – Főzőversenyt rendeztek a Nyíregyháza-kertvárosi gyülekezetben

Nyíregyháza – Szép napsütéses időben került megrendezésre a nyíregyházi evangélikus intézmények első főzőversenye. A versenyen nyolc csapat mutatta be főzőtudományát. Sokféle étel készült: töltött káposzta, halászlé, marha pörkölt, gulyás, csülökpörkölt, lángos, fánk, sztrapacska, lapcsánka.

Presbiteri napot tartottak a nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet, a Joób Olivér Szeretetintézmény és az Oltalom Szeretetszolgálat tagjai

Nyíregyháza – A Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház 2014. november 15-én szombaton, presbiteri napot tartott, ahová a Joób Olivér Szeretetintézmény és Oltalom Szeretetszolgálat vezetői is meghívást kaptak.

Amerikai lelkész látogatott Nyíregyházára

Nyíregyháza – A Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház vendége volt Miirjam Schmidt amerikai lelkész, aki a pozsonyi nemzetközi gyülekezet lelkésze és az Amerikai Evangélikus Egyház európai önkéntes programjának koordinátora.
Feliratkozás RSS - Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház csatornájára