Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola

Megáldották a szarvasi Bacsó utcai óvodát

Szarvas – 2019. szeptember 27-én Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke áldotta meg a szarvasi Bacsó utcai óvodát, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda intézményét, amelynek infrastrukturális fejlesztésére egy pályázat adott lehetőséget.

Helyi termékekből készül az ökomenza Szarvason

Szarvas – A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvodában a menzán az alapanyagok csaknem fele helyi termelőktől származik. A felhasznált zöldségek 50-60 százaléka biozöldség, az élelmiszer-hulladék mennyiségét pedig egyszerű ötletekkel csökkentik. Például azzal, hogy a gyerekek maguk szedhetnek az asztalnál az ételből: így csak annyit vesznek ki, amennyiről úgy gondolják, hogy meg is tudják enni – írja a Greenpeace.

Jótékonysági megmozdulás és rendhagyó hittanórák voltak a Benkában

Szarvas – Szarvason Márton-naphoz közeledve évek óta jótékonysági akcióra buzdítják a gyülekezet tagjait és a város lakosságát. Ahogyan Szent Márton katonaként megosztotta köpenyét egy koldussal, úgy bátorítanak mindenkit, hogy a télhez közeledve, így, Márton napját megelőzően nézzenek be ruhásszekrényeikbe, és ha van olyan nem használt, meleg télikabát, amelyet fel tudnak ajánlani a rászorulóknak, tegyék ezt meg, az evangélikusok pedig segítenek, hogy célhoz érjenek az adományok.

Benkás diák is MKB-ösztöndíjban részesült

Budapest – Mindenekelőtt egy közösség tagjai vagyunk, és felelősséggel tartozunk egymásért – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a nehéz körülmények között élő tehetséges gyermekek támogatására alapított MKB-ösztöndíj átadásán, csütörtökön Budapesten. Többek között Bódi Viktor Krisztián, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója is átvehette az MKB-ösztöndíjat az MKB Bank budapesti székházában 2018. október 25-én.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Gyerekek segítettek gyerekeknek

Szarvas – Gyergyócsomafalva – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda diákjai adományokat gyűjtöttek a gyergyócsomafalvi Páli Szent Vince Napközi Otthon részére, ahol magyar gyerekek töltik az iskolát követően a délutánokat, közösen tanulnak és ebédelnek, mivel ezeknek a gyerekeknek a szülei nem tudják kifizetni az óvodában és az iskolában az étkezési díjat.

A Benka egyik tanára is tagja lett a Sakkpalota programot oktató csapatnak

Szarvas – Szakmai munkáját elismerve a Polgár Judit Sakk Alapítvány Kuratóriuma a Sakkpalota programot oktató Personal Training Team (PTT) tagjává fogadta Huszti Erikát, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítónőjét.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

Londonba mentek a benkás diákok

Szarvas – Páratlan élményben volt részük a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda azon diákjainak, akik a tanári kar szervezésének köszönhetően megtekinthették a szigetországot. Különleges, élményekkel teli úti beszámolójukból az is kiderül, hogy a diákok hogyan élték meg az utazást.

Négyszázan énekeltek együtt

Az Éneklő Ifjúság Békés megyei minősítő hangversenye és ifjúsági kórustalálkozója 2017. május 3-án zajlott a Csabagyöngye Kulturális Központban. A békéscsabai evangélikus gimnázium énekkara, az Arrisus ifjúsági vegyes kar Arany diplomás minősítést kapott és elnyerte az Év kórusa címet. A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola leánykara Ezüst diplomás minősítésben részesült.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola csatornájára