Keresztyén Igazság

Úrvacsorai közösség vegyes házasságban

Budapest – A római katolikus világegyház a 2020 szeptemberére tervezett budapesti eucharisztikus világkongresszusra készült, hazai evangélikus egyházunk pedig ebben az esztendőben ünnepelte volna több programmal az Úrvacsora Évét. A koronavírus-járvány miatt el kellett térni az eredeti tervektől, ám az eucharisztia illetve úrvacsora kérdése fontos a két egyház életében. A Keresztyén Igazság című folyóirat Prőhle Gergelyt, országos felügyelőt és feleségét, Korányi Noémit kérdezte meg, mint evangélikus–katolikus vegyes házasságban élő házaspárt, hogy az ő családjukban hogyan alakult az úrvacsora gyakorlata. – A Keresztyén Igazság szerkesztőbizottsága bocsátotta az Evangélikus.hu rendelkezésére az interjút, amelyből most részleteket közlünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb, 2020. 2. száma

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 126. száma jelent meg a napokban. A 40 oldalas kiadvány tartalmából szemléztünk.

A Keresztyén Igazság 2019. 4. számát ajánljuk

Budapest – A Keresztyén Igazság 2019. évi utolsó számában Id. Hafenscher Károly ádvent második vasárnapján elmondott igehirdetését közlik. Az igehirdetés emlékeztet arra, hogy az Úr Jézus egy napon hatalommal és dicsőséggel jelenik meg a világban, s akkor azaz ember állhat Jézus jobbjára, aki az el nem múló igére építette életét.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2019. 3. száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 2019. évi második száma. A tartalomból szemlézünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2019. évi második száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 2019. évi második száma. A tartalomból szemlézünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2018/4. száma

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata, a Keresztyén Igazság 2018/4. számából szemlézünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság

Budapest – Megjelent a Keresztény Igazság, az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata 2018/2. száma.

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata, a Keresztyén Igazság 2018. 1. száma (Új évfolyam 117. szám).

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb (2017./2.) száma

Budapest – A Keresztyén Igazság az Ordass Lajos Alapítvány negyedévente megjelenő folyóirata. Már megrendelhető a 2017./2. szám. Ennek tartalmából ajánljuk a következőket.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2017. / 1. száma

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata a 2017-es évben első számával jelentkezik. A tartalomból tallóztunk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Keresztyén Igazság csatornájára