Keresztyén Igazság

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb lapszáma

A Keresztyén Igazság című folyóirat húsvéti számát ajánljuk olvasóink figyelmébe tartalmának bemutatásával.

Lelki és szakmai közösség – A diakonátus szükségessége és esélyei

„Az egyház diakónusi szolgálatot (hivatalt) tart fenn. […] A diakónusok lelki és szakmai közösséget alkotnak.” A fent idézett törvény világos jogi alapot ad ahhoz, hogy egyházunk szolgálati rendjében megjelenjen a diakóniai szolgáló közösség, amelynek a tagjai elköteleződés, képzés és püspöki felhatalmazás után állnak munkába, vagy addigi munkájukat más minőségben végzik tovább. E teológiai kérdést kívánjuk megvilágítani az alábbi tanulmánnyal.

A Keresztyén Igazság 2020. 4. számának tartalmából szemléztünk

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 128. száma jelent meg a napokban. A kiadvány tartalmából szemléztünk.

A Keresztyén Igazság egykor és most

Amikor 1989 nyarán a Keresztyén Igazság című folyóirat 1−2. száma stencilezett formában megjelent, szerkesztői egyáltalán nem remélték, hogy az újság még 30 év múlva is létezni fog, lesznek olvasói, és megtalálja helyét egyházunk kiadványainak sorában.

Lapozta már?

Budapest – Több mint harminc éve jelenik meg minden negyedévben a Keresztyén Igazság című folyóirat, hogy nevéhez illően képviselje a lutheri gondolkodást, erkölcsiséget, életformát. Az Ordass Lajos Alapítvány kiadásában megjelenő folyóirat ez évtől egyházunk elnöksége által is támogatott újsággá vált. Köszönjük az erkölcsi és anyagi támogatást!

Úrvacsorai közösség vegyes házasságban

Budapest – A római katolikus világegyház a 2020 szeptemberére tervezett budapesti eucharisztikus világkongresszusra készült, hazai evangélikus egyházunk pedig ebben az esztendőben ünnepelte volna több programmal az Úrvacsora Évét. A koronavírus-járvány miatt el kellett térni az eredeti tervektől, ám az eucharisztia illetve úrvacsora kérdése fontos a két egyház életében. A Keresztyén Igazság című folyóirat Prőhle Gergelyt, országos felügyelőt és feleségét, Korányi Noémit kérdezte meg, mint evangélikus–katolikus vegyes házasságban élő házaspárt, hogy az ő családjukban hogyan alakult az úrvacsora gyakorlata. – A Keresztyén Igazság szerkesztőbizottsága bocsátotta az Evangélikus.hu rendelkezésére az interjút, amelyből most részleteket közlünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb, 2020. 2. száma

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 126. száma jelent meg a napokban. A 40 oldalas kiadvány tartalmából szemléztünk.

A Keresztyén Igazság 2019. 4. számát ajánljuk

Budapest – A Keresztyén Igazság 2019. évi utolsó számában Id. Hafenscher Károly ádvent második vasárnapján elmondott igehirdetését közlik. Az igehirdetés emlékeztet arra, hogy az Úr Jézus egy napon hatalommal és dicsőséggel jelenik meg a világban, s akkor azaz ember állhat Jézus jobbjára, aki az el nem múló igére építette életét.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2019. 3. száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 2019. évi második száma. A tartalomból szemlézünk.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2019. évi második száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 2019. évi második száma. A tartalomból szemlézünk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Keresztyén Igazság csatornájára