bábfesztivál

Rekordszámú résztvevővel tartották meg az országos bábfesztivált

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében idén kilenc kiváló előadás bemutatójára került sor a tizenhetedik alkalommal megszervezett országos evangélikus bábfesztiválon. Az „...én vagyok...” (Lk 24,39b) mottóval meghirdetett fesztivál a Magyarországi Metodista Egyház központjában, 2019. április 13-án került megrendezésre.

Bábozás mint ifjúsági misszió

Budapest – Az ifjúsági munka erősítését, a közösségépítést és a missziót is szolgálják a gyülekezetek bábos csoportjai. Ebből a megfontolásból rendezték meg lelkészeknek és gyülekezeti munkatársaknak az első országos evangélikus bábképzést egyházunk országos irodájának székházában 2019. január 12-én.

Aki megeleveníti a bábokat

A bábozás öröméről, a bábkészítés különleges világáról ha valaki többet szeretne megtudni, érdemes felkeresnie Krista Anitát, aki olyan szenvedéllyel tud a bábozás fortélyairól beszélni, hogy az érdeklődő egyből kedvet kap ahhoz, hogy e különleges műfajjal jobban megismerkedjen. A bábművész és -készítő nem csak a Budapest Bábszínházból lehet ismerős az olvasóknak, hanem az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tartott képzéseiről, valamint az Országos Evangélikus Bábfesztivál zsűrijéből is.

Ismét kiválóan szerepeltek az evangélikus bábosok

Budapest – Kőbánya – Nagy felkészültségről, a bibliai történetek alapos elsajátításáról és kiváló előadásmódról adtak számot a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Evangélikus Bábfesztiválon részt vevő csapatok.

Szombaton lesz a XVI. Országos Evangélikus Bábfesztivál

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm” (Zsolt 23,1) mottóval rendezik meg 2018. március 3-án a kőbányai evangélikus gyülekezet Kápolna Színpadán a XVI. Országos Evangélikus Bábfesztivált.

Eszközzé válni Isten kezében – A XV. Országos Evangélikus Bábfesztiválon jártunk

Budapest – Pál apostol élete elevenedett meg a tizenötödik alkalommal megrendezett evangélikus bábfesztiválon. A gyülekezetek és iskolai csapatok az idén is bravúrosan mutatták be darabjaikat. A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében Kőbányán tartott eseményen közel száz fiatal adott elő.

Élőben követhetik nyomon az evangélikus bábfesztivált!

Budapest – A Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség ad otthont a XV. Országos Evangélikus Bábfesztiválnak. Az eseményeket idén élőben, online is nyomon követhetik 2017. március 11-én 10-15 óra között a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában. A téma Pál apostol élete lesz. Mottó: „Ezt mondta az Úr Pálról: Választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a népek, a királyok és Izráel fiai elé.” (ApCsel 9,15)

Lelkünk hangjai – Bábfesztivált tartottak Kőbányán

Budapest – A Kőbányai Kápolna Színpad adott otthont 2016. február 27-én az evangélikus bábfesztiválnak. A Büki Bábcsoport a Lelkünk hangjai és a Beszélő sziklák, míg Nagyveleg kicsi és nagy bábcsoportja: az Áldás a kút mélyéről és Ábrahám és Lót című bábdarabokkal készültek. A rendezvényről sajnos betegség miatt távol maradtak a piliscsabai bábosok. Zenélt a Közel zenekar, interaktív áhítatot tartott Németh Zoltán a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője. KÉPRIPORT! VIDEÓK!

Felhívás az Evangélikus Bábfesztiválon való részvételre

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében 2016-ban is megrendezik az Evangélikus Bábfesztivált. Az alábbiakban a bábfesztivál felhívását olvashatják.

2015-ben is lesz Országos Evangélikus Bábfesztivál!

Budapest – Az MEE Gyülekezeti és Missziói Osztálya szervezésében Pilisvörösváron kerül megrendezésre az Országos Evangélikus Bábfesztivál. Még lehet jelentkezni rá!

Oldalak

Feliratkozás RSS - bábfesztivál csatornájára