Gyomaendrőd

Szeretetszolgálat Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – Gyomaendrőd lakossága nem sokkal haladja meg a 13 ezer főt, ebből a népszámláláskor közel 350-en vallották magukat romának. A felnőtt munkaképes romák százalékos aránya a közmunkaprogramnak köszönhetően körülbelül 50 százalék, ami nagyjából az országos átlagnak felel meg. A dolgozó roma nők aránya ettől jóval kevesebb, városunkban mindössze 10 roma nőnek van állandó vagy határozatlan idejű munkaviszonya. A helyzet tehát nagyon aggasztó.

A gyülekezeti munka tele van reménységgel

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Gyülekezeti termet és parókiát szenteltek Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – A felújított gyülekezeti terem és lelkész lakás felszentelésére gyűltek össze a hívek a gyomaendrődi evangélikus templomban a húsvétot követő első vasárnap. A hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter elnök-püspök szolgált, aki kiemelte: a felújításra szoruló templom és a szép, modern gyülekezeti terem együtt adja a valóságot. Az oltári szolgálatot a gyülekezet lelkésze, Fülöp Mónika végezte.

A szeretet kultúrája – Fesztiválprogramok Gyomaendrődön az evangélikus templomban

Gyomaendrőd – Az „Ars Sacra Fesztivál” az „Európa a Fesztiválokért” nemzetközi zsűrijétől olyan minősítést kapott, mellyel az elismert, kiváló minőségű európai fesztiválok közé emelkedett. Ebbe a programsorozatba kapcsolódott be idén a Gyomai Evangélikus Egyházközség is azzal a céllal, hogy a művészetek nyelvével közelebb hozzák az emberekhez Istent, a szeretetet, a szépet, az igazat és a jót. A keresztény kultúrális programok örömet csaltak mindannyiunk szívébe.

Kétnyelvű istentiszteletet tartottak Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – Gyomaendrődön vendégeskedett a Schönecki testvérváros kórusa, több színvonalas koncertet adtak. Vasárnap az evangélikus istentiszteleten szolgáltak.

Először tartottak családos napot Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – A Gyomai Evangélikus Egyházközség pünkösd napját rendhagyó, egyben hagyományteremtő módon ünnepelte meg. A gyereknap közeledtével az első családos napra hívogattuk az általános iskolás gyermekeket és azok családját. Fülöp Mónika lelkész interaktív istentiszteleten szólította meg a családokat. Felavatásra került az új persely is, mely egyben a templom makettje, Beinschroth Károly és Bartha Sándor adományozó munkája. A Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórusa éneklő szolgálatával tette teljesebbé az ünnepet. A gyülekezet felügyelőasszonyának beszámolóját olvashatják.

Püspöki szolgálat Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – 2014. november 16-án Gáncs Péter püspök szolgált igehirdetéssel, a liturgiai szolgálatban Fülöp Mónika beosztott lelkész segédkezett.
Feliratkozás RSS - Gyomaendrőd csatornájára