Valahol Európában

Valahol Európában – Koszorúzás a fertőrákosi barlangszínháznál

„Ez olyan szép példázata az emberségnek, az összetartozásnak, a kitartásnak, az egymásra való odafigyelésnek, ami szerintem jelentősen hiányzik a világunkból és legalább egy komoly figyelmeztetés, hogy egymásra vagyunk utalva" – vallja a Sztehlo Gábor evangélikus lelkész munkásságáról készült Valahol Európában musical kapcsán Halasi Imre.

Elstartoltak Valahol Európában

Sopron – Megtartották az olvasópróbáját a Valahol Európában című musicalnek a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész, a koreográfus Gyenes Ildikó. A bemutató július 26-án a fertőrákosi Barlangszínházban lesz.

Sztehlo Gábor álma

Budapest – Valahol Európában címmel szeptember 29. és október 29. között láthatták az érdeklődők a budapesti OSA Archívum – Centrális Galériában azt az igen érdekes kiállítást, amelynek a Sztehlo Gábor evangélikus lelkész által alapított gyerekköztársaság szellemisége adta az alapját.

Valahol a Budakeszi úton

Budapest – 2016. április 5-én a Lauder Javne iskolában a Hűvösvölgyi és Béke gyermekotthonok növendékei és nevelőtanárai mutatták be a Valahol Európában című musicalt.

Valahol Európában – Riport

A Valahol Európában című musicalt színre vivő integrált társulat, a Komédiás Integrált Színház (KOMISZ) a zsirai Fogyatékosok Otthona tehetséges, színjátszást kedvelő és szívesen művelő tagjaiból valamint a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában működő dESZKa Társulat tagjaiból áll. Betuker Botond vezetésével 2015. január 21-én a soproni Petőfi Színházban tartott bemutató előtt megszólaltattuk a rendezőt, valamint a társulat tagjait.

Valahol Európában – Egy musical margójára

Sopron – Nagyon nehezen tudok elfogulatlanul írni arról az előadásról, amelyet 2014. november 18-án láthattam a soproni GYIK Rendezvényházban. Nem is kritikát fogalmazok meg, nem is reklámot, sokkal inkább egy olyan írást, amely azt mondja: „Nekem katarzis-élményem volt, aki azt akarja, hogy neki is legyen, találjon alkalmat arra, hogy meghívja ezt a darabot saját közösségébe!”
Feliratkozás RSS - Valahol Európában csatornájára