musical

Elstartoltak Valahol Európában

Sopron – Megtartották az olvasópróbáját a Valahol Európában című musicalnek a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész, a koreográfus Gyenes Ildikó. A bemutató július 26-án a fertőrákosi Barlangszínházban lesz.

Vasárnap este Jézus vendégei voltunk Sárváron

Sárvár – Marty Haugen amerikai zeneszerző The Feast of Life című musicaljének magyar nyelvű változatát adta elő a város Oratórikus Kórusa. A mű Lukács evangéliuma alapján mutatja be Jézus életét és legszebb példázatait.

Nagyszabású magyar Luther-darab készült! − Interjú Ittzés Tamással

Budapest – Lutherek címmel Martin Luther King és Luther Márton gondolataiban, tanításaiban azonosságot kereső és felmutató dzsessz színdarab készült el a napokban. A reformáció 500. évfordulójára írt mű zeneszerzőjét, Ittzés Tamást kérdeztük.

Musical készült Luther Márton életéből

Dortmund – Több mint háromezren énekelnek a produkcióban, amelyet a reformáció napján, október 31-én mutatnak be Dortmundban. A poporatórium ősbemutatóján 12 hivatásos énekes, 6 popzenész és 40 szimfonikus zenész működik közre, őket "kíséri" a háromezer emberből álló alkalmi kórus. A reformáció napját abból az alkalomból tartják október 31-én, hogy Luther Márton 1517-ben ezen a napon szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét.

Valahol Európában – Egy musical margójára

Sopron – Nagyon nehezen tudok elfogulatlanul írni arról az előadásról, amelyet 2014. november 18-án láthattam a soproni GYIK Rendezvényházban. Nem is kritikát fogalmazok meg, nem is reklámot, sokkal inkább egy olyan írást, amely azt mondja: „Nekem katarzis-élményem volt, aki azt akarja, hogy neki is legyen, találjon alkalmat arra, hogy meghívja ezt a darabot saját közösségébe!”
Feliratkozás RSS - musical csatornájára