Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna

Napi falat

„Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.” (1Kor 13,12)

Isten helyére tesz minden mozaikdarabkát

Világítótornyot idéző, hengeres épület a helyi evangélikusok – Nagy Tamás építész tervezte – lelki otthona a balatonboglári Várdomb oldalában. A húsz éve épített templom fa- és terméskő anyagával szerves részévé lett a tájnak. Oldalában teraszos elrendezésű, virágkompozíciókkal teli kert. Szerte gyermekjátékok, apróságok zsivaja. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes a verandáról a parókia hűvösébe hív, hogy a kreatív lelkészcsalád szolgálatáról beszélgessünk. Gyülekezeteket bemutató riportsorozatunk júliusi állomásán a Balaton déli partjára invitáljuk olvasóinkat.

Parókusi alkalmassági vizsgálat volt a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben

Balatonboglár – Kihelyezett parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor 2019. október 7-én, hétfőn Balatonbogláron. A somogy-zalai egyházmegye esperesi hivatalában tartott megmérettetésen Hegedüs Gábor csurgói beosztott lelkész adott számot elméleti és gyakorlati ismereteiről a Szemerei János püspökből, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperesből és Papp Istvánné egyházközségi felügyelőből álló bizottság előtt. A lelkész megfelelt a vizsgán, így mostantól parókus lelkészi állásra megválasztható.

Miért fontos a család?

Kaposvár – Mit gondol a család intézményéről a református püspök, az evangélikus esperes és a katolikus érsek? Hogyan szakít időt házastársára és gyermekeire az államtitkár és a református zsinat lelkészi elnöke? Ez is kiderült június 30-án délután Kaposváron, az idei REND második napján.

A Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperesét iktatták be

Balatonboglár – Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperesét és felügyelőjét iktatták be a balatonboglári evangélikus templomban 2018. június 1-jén, pénteken. Az eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Élelmiszert mentenek Balatonbogláron

Balatonboglár – A balatonboglári Tesco is csatlakozott ahhoz az élelmiszermentő programhoz, melynek célja a feleslegessé vált zöldség és gyümölcs, valamint pékáru jótékony felajánlása. Az üzletlánc kiemelt szerepet szán az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemnek, melynek egyik pillére a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen megvalósított program. A Balaton-parti áruház a környéken élő rászorulóknak adományozza a felesleges élelmiszert az evangélikus egyházközség, valamint a balatonboglári önkormányzat segítségével, így egy év alatt 20 millió forintnyi élelmiszert menthetnek meg.

Meglátni Isten jóságát – Hálaadás Siófokon

Siófok – A templom és a parókia megújulásáért adtak hálát a siófoki evangélikusok a 2017. április 22-én, szombaton tartott ünnepi istentiszteleten. A mintegy harminchárom milliós beruházás során egyebek mellett lezajlott az épületek fűtésének korszerűsítése, kicserélték a nyílászárókat és a tönkrementek helyett új vörösfenyő oszlopok kerültek a templomkapu két oldalára.

Egyetértésben építkezni – Beiktatták Balatonbogláron Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannát – Frissítve!

Balatonboglár – A balatonboglári gyülekezet új lelkésszel gazdagodott. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannát, a somogy-zalai egyházmegye esperesét augusztus 15-én, szombaton délután iktatta be parókusi hivatalába dr. Lackner Pál, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának titkára.

„Az ő kezébe teszem le…” – Beszélgetés Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannával, a Somogy-Zalai Egyházmegye új esperesével

Ecseny – Érvényesen és eredményesen zárult le az esperesválasztás folyamata a Somogy-Zalai Egyházmegyében. Smidéliusz Zoltán nyugdíjba vonuló esperest Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna ecsenyi lelkész váltja, aki tizenkét gyülekezet támogatását megszerezve nyerte el az esperesi tisztséget. Ez alkalomból kérte őt az Evangélikus Élet beszélgetésre.

„Nem az érvényesülés a cél, hanem a szolgálat” – Beiktatták Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperest – Frissítve!

Ecseny – A Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye új esperesét, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannát 2014 advent első vasárnapján iktatták hivatalába Ecsenyben a zsúfolásig megtelt templomban.
Feliratkozás RSS - Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna csatornájára