Ótemplomi Evangélikus Egyházközség

Ételt osztottak Szarvason

Szarvas – A reformáció hónapjában tartott Ótemplomi evangelizáció záró napján az úrvacsorás istentiszteletet követően ismét ételosztást hirdetett az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat.

Miként kerülhetett kockacukor Tessedik Sámuel kezébe?

Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség második alkalommal nyitotta ki egy éjszakára az ajtaját. A nyitott Ótemplom éjszakáján, 2018. július 13-án, pénteken este fél 8-tól zenével, énekkel, feladatokkal, harangtoronymászással és egy kis tánccal gazdagodhatott mindenki, aki engedett a meghívásnak.

Angyali segítség: A hidegben még nagyobb szükség van a meleg ételre

Szarvas – Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség ismét ételosztást szervezett az Angyali Segítség az Ótemplomból sorozat keretében. Ezen a héten a vörös kód van érvényben a szociális intézményekben, ami azt jelenti, hogy még jobban oda kell figyelni a hajléktalanok és nehéz körülmények között élőkre.

Ételosztás volt az ökumenikus imahét zárásaként Szarvason

Szarvas – Az ökumenikus imahét alkalmain összegyűjtött perselypénz segítségével ismét megtöltötték a gulyáságyút Szarvason. Sokaknak segítettek ezen a hétvégén is és hogy továbbra is segíteni tudjanak, adományokat kérnek.

Szarvason a Béke kenyere

Szarvas – Három évvel ezelőtt a Békekenyér elnevezésű projektben Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Romániában, Bulgáriában, valamint Észtországban, Lettországban és Litvániában vetettek el rozst, amely a berlini fal egykori halálsávjának területén termett.

Kamaraszínházzá változott az ótemplomi gyülekezeti terem

Szarvas – Húshagyó kedden, 2016. február 9-én ismét színházzá alakult át az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti terme. Lehár Ferenc érkezett a gyülekezetbe Derzsi György színművész alakításában.

Jó buli jót tenni! – Terjed a segítségnyújtási akció Szarvason

Szarvas – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat által meghirdetett #‎jobulijottenni‬ akció keretében a vízkereszttől húsvétig terjedő időszakban jótékonysági alkalmakat szerveznek: ételosztást, ruhagyűjtést és tartós élelmiszerek gyűjtését. A napokban azonban akcióba léptek a szeretetszolgálat Napraforgó – Második Esély Klubjának munkatársai is.

Angyali Segítség: Ismét lendületben a szarvasi evangélikusok!

Szarvas – Sajtótájékoztató keretében ismertette 2016. január 7-én a Szarvas Ótemplomi Evangélikus Egyházközség vezetősége, Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkoczky Mihály felügyelő a vízkereszttől húsvétig terjedő időszak jótékonysági alkalmait. Többek között terveznek ételosztást, ruhagyűjtést és tartós élelmiszerek gyűjtését.

Teológus hallgatók segítettek a szarvasi ételosztásban

Szarvas – Advent első vasárnapján, immáron a 17. alkalommal rendezték meg Szarvason a teológus napot. Dr. Szentpétery Péternek, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Vallás- és Társadalomtudományi Tanszéke vezetőjének irányításával érkeztek a teológusok.

Szarvason járt az egykori forradalmár

Szarvas – Élő történelemként hordozza magában az ’56-os forradalom emlékét Wittner Mária. Az akkor alig 19 esztendő fiatal lány felismerte a változás szelét, és az első naptól kezdve részese akart lenni az eseményeknek. Hajtva meggyőződése és hite által, nem félt szembeszállni a szovjet erőkkel sem, s bár megsebesült, halálra ítélték és évtizedeken keresztül meghurcolták, ma sem szégyelli tetteit.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ótemplomi Evangélikus Egyházközség csatornájára